Sosyal Medya

Güncel

İran Dışişleri Bakanlığı: ABD selzedelere yardım kanallarını engelliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin ülkede yaşanan sel felaketinde mağdur olanlara yardım kanallarını engellediğini söyledi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, devlet medyasında yer alan açıklamasında ABD'nin Ä°ran kurumlarına uyguladığı yaptırımlar nedeniyle felaketin yaÅŸandığı bölgelere yeterli yardımın ulaÅŸtırılamadığını ifade etti.

ABD'nin Ä°ran Kızılayına ait hesapları engellediÄŸini aktaran Kasımi, ABD'nin bu adımla diÄŸer ülkelerden selzedelere gönderilecek yardımların önünü kestiÄŸine dikkati çekti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın nükleer anlaÅŸmadan çıkışının yıl dönümüne yakın bir süreçte Washington yönetimi tarafından atılan bu adımların Ä°ran halkının aleyhine olduÄŸunu dile getiren Kasımi, "ABD yöneticileri yaptırımların Ä°ran halkına karşı deÄŸil onların çıkarına hizmet ettiÄŸini iddia ediyor. Ancak ABD'nin bu adımı, bu ülke yöneticilerinin gülünç iddialarının aksine halka karşı attığını gösteriyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

OlaÄŸanüstü ÅŸartlarda dahi tüm banka sisteminin engellenemeyeceÄŸini ve insani yardımların Kızılhaç ve Kızılay gibi örgütler aracılığıyla ulaÅŸtırıldığına iÅŸaret eden Kasımi, ÅŸöyle devam etti:

"ABD insanlık dışı ve zalimce bir yaklaşımla selzedelere insani yardımların ulaÅŸtırılacağı tüm kanalları engellemiÅŸ durumda. Kızılhaç ve Kızılay gibi örgütler, yardımları Ä°ran Kızılayına ulaÅŸtıramadıklarını açıkladı. Uluslararası kamuoyu ve kuruluÅŸlar bu acımasızca adıma karşı çıkmalıdır."

Ä°ran'ın Huzistan, Gülistan, Loristan, Fars, KirmanÅŸah ve Hemedan eyaletlerinde yaklaşık iki haftadan bu yana etkili olan ÅŸiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi büyük hasara yol açmış ve 46 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Sel felaketinin yaÅŸandığı bölgelerden Gülistan eyaletinin valisi Menaf HaÅŸimi'nin yurt dışında izinde olması ülkede tartışmalara neden olmuÅŸ ve bunun üzerine HaÅŸimi görevinden alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.