Sosyal Medya

Güncel

AK Parti, MHP'li adayın kazandığı ilde itiraza hazırlanıyor

Turhan, MHP'li Cemal Akın'ın seçildiği seçimle ilgili olarak "Kesin sonuçlar belli olduğunda kim belediye başkanı seçilirse seçilsin, bizim başkanımızdır" dedi.



AK Parti Bartın Ä°l BaÅŸkanı Turhan Kalaycı, dün seçim sonuçlarına itirazda bulunacaklarını duyurdu. Turhan, MHP'li Cemal Akın'ın seçildiÄŸi seçimle ilgili olarak "Kesin sonuçlar belli olduÄŸunda kim belediye baÅŸkanı seçilirse seçilsin, bizim baÅŸkanımızdır" dedi.
 
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Bartın'da, resmi olmayan sonuçlara göre mevcut baÅŸkan MHP'li Cemal Akın 14 bin 24 oy, AK Parti'nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ise 13 bin 855 oy aldı.
 
Cemal Akın 169 oy farkla yeniden baÅŸkan seçildi.
 
AK Parti Bartın Ä°l BaÅŸkanı Turhan Kalaycı, dün yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına itirazda bulunacaklarını belirterek, "YSK'nın açıklamasına göre seçimi kazandığı belirtilen MHP ile partimiz arasında 169 oy farkı olduÄŸunu görüyoruz. Yine yaklaşık bin 633 geçersiz oy var. Bunun yanında partimiz 12 belediye meclis üyeliÄŸini kazanırken, MHP'den 7, CHP'den 6 meclis üyesi seçildi. Bartın Belediye BaÅŸkanlığı seçimlerinde geçersiz oylar ve mevcut oyların yeniden sayılması için itirazda bulunacağız" dedi.
 
Geçersiz oyların yeniden deÄŸerlendirilmesi ile seçim sonucunun deÄŸiÅŸme ihtimalinin olduÄŸunu bildiren Kalaycı, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bu kadar farkın olduÄŸu yerde oyların yeniden deÄŸerlendirilmesi ile seçim sonucunun deÄŸiÅŸme ihtimalinin olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ä°tiraz dilekçemizi de bu akÅŸam veya yarın sabah vereceÄŸiz. Oy sayım iÅŸleminin yarın sabahtan itibaren baÅŸlayacağını düÅŸünüyoruz. Kesin sonuçlar belli olduÄŸunda kim belediye baÅŸkanı seçilirse seçilsin, bizim baÅŸkanımızdır. Ayrıca tüm halkımıza, tüm siyasi partilere huzurlu, olaysız bir seçim süreci geçirdiÄŸimiz için teÅŸekkür ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.