Sosyal Medya

Seçimin en kârlı partisi de dördüncü sırada tamamlayan MHP

Öyle dedi cumhurbaşkanı. Âmenna olanda hayır vardır.



RESUL TOSUN - STAR

Önce sandıktan çıkana saygı göstermemiz gerektiÄŸinin altını çizelim. Millet ne dediyse o!

Türkiye genelindeki oy dağılımına baktığımızda birkaç ilde baÅŸkanlığı kaybetmiÅŸ olmasına raÄŸmen Cumhur Ä°ttifakı’nın oylarını koruduÄŸunu ve güven tazelediÄŸini görürüz. 

Millet ‘Türkiye üzerinde karanlık hesapları olan mihraklar’ı, FETÖ ve PKK terör örgütlerini sevindirmemiÅŸtir!   

*** 

Seçimlerin genel tablosu BaÅŸkan ErdoÄŸan’ı diktatörlükle suçlayan batılı emperyalistlere ve doÄŸulu uÅŸaklarına da unutamayacakları bir ders vermiÅŸtir.

Diktatörlük olsaydı hiç CHP, HDP, Ä°P ve diÄŸer muhalifler seçime girebilirler miydi; ya da girseler bile bu kadar özgür ve ÅŸeffaf bir ÅŸekilde yarışa katılabilirler miydi? Ve de en önemli ÅŸehirleri kazanabilirler miydi; kazansalar bile diktatör ÅŸehirleri onlara teslim eder miydi?! 

Bu tablo BaÅŸkan ErdoÄŸan’ın milletin kararına ne kadar saygılı olduÄŸunu, Türk demokrasisinin kalitesini ve seçmeninin ne denli bilinçli oy kullandığını göstermesi bakımından fevkalade önemlidir!  

*** 

Mısır’ın diktatörü iki gün süren seçim yaptı, muhalifleri seçime sokmadı, baktı ki katılım az, seçimi bir gün uzattı; seçim sandıklarını Kahire’ye topladı, gizli sayım yaptı ve sonuçlarını bir hafta sonra açıkladı! 

ErdoÄŸan Türkiye’sinde ise muhalifler özgürce seçime katıldılar, sandıklar kapandıktan bir saat sonra halk sonuçları öÄŸrenmeye baÅŸladı üç saat sonra seçim sonuçları ortaya çıktı!

Ama batı Mısır’ın diktatörünü baÅŸ tacı etti, ErdoÄŸan’ı ise diktatör ilan ederek çirkin yüzünü gösterdi. 

*** 

Evet genel sonuçlar itibariyle baÅŸkanlık sistemi kabul görmüÅŸtür. Dört buçuk yıl seçim olmayacak, sistem daha da kökleÅŸecek ve Türkiye ErdoÄŸan liderliÄŸinde yoluna devam edecektir! 

Bir taraftan kalkınmasını sürdürürken diÄŸer taraftan terörün izlerini tamamıyla silmeye,  mazlum ve maÄŸdurların umudu olmaya devam edecektir! 

Cumhur Ä°ttifakı’na kaybettirmeye odaklanan emperyalist güçler ve kuyrukları hangi yola baÅŸvururlarsa vursunlar baÅŸlarını duvara toslamış olacaklardır! 

*** 

Partileri kısaca deÄŸerlendirecek olursak: 

%51.65 oy oranı ile Cumhur Ä°ttifakı güven tazelemiÅŸ ve ülkenin siyasi istikrarı garantialtına alınmıştır! 

%44.42 oy oranı ile AK Parti ülkenin en büyük partisi olduÄŸunu bir kez daha ispat etmiÅŸtir. 24 Haziran seçimlerine göre oylarında artış vardır, ittifakın katkısı çıkarılırsa da oylarını korumuÅŸ sayılır. 

%30 oranıyla CHP, 24 Haziran seçimlerine göre oyunu korumuÅŸtur ve ikinci parti olmuÅŸtur. Oyunu artırmamıştır, hatta ittifakın oylarını çıkarırsak 24 Haziran’a göre oylarında gerileme vardır; ama Ankara, Adana, Mersin ve Antalya’yı alarak moral bulmuÅŸtur.   

*** 

(Simgesel özelliÄŸi olan Ä°stanbul’da 300 bine yakın geçersiz oylar yeniden sayılacaktır. Ancak aradaki farkın azlığı sebebiyle ne kazanan büyük bir zafer ilan edebilir ne de kaybeden ağır bir yenilgi almış olur!) 

%7.46 oy oranıyla seçimlerin üçüncüsü olan Ä°YÄ° Parti hiçbir baÅŸkanlık elde edemediÄŸi için seçimin tek kaybeden partisi olmuÅŸtur! 

Seçimin en kârlı partisi de %7.25 oy oranıyla dördüncü parti olmasına raÄŸmen kazandığı baÅŸkanlıklar itibariyle MHP’dir!

%4.22 oranı ile beÅŸinci sırada yer alan HDP doÄŸuda kaybetmenin hüznünü, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin’de cumhur ittifakına kaybettirmenin sevincini yaÅŸamaktadır.

SP mi, Ä°stanbul’u AK Parti kaybederse o da SP’nin zaferi olacaktır! 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.