Sosyal Medya

Güncel

İsmail Kılıçarslan: Faşizme geçit ve prim vermeyen Fatih halkını tebrik ederim

İsmail Kılıçarslan- Yeni Şafak



Ä°lk notum Pötürge’den olsun. KeÅŸke seçim hiç olmasaydı, keÅŸke sandığa hiç gitmeseydik de siyaset için silah çekip adam öldüren, geride gözü yaÅŸlı yetimler bırakan o aptal gözü dönmüÅŸlük hiç yaÅŸanmasaydı. Bütün siyasi partiler toplanıp bir araya gelse, bütün dünya toplanıp bir araya gelse o yavruların saçını okÅŸayacak, üzerini örtecek bir babanın yerini dolduramaz. Bunu o ya da bu parti ayırmadan söylüyorum. Siyaseten çekiÅŸmeyi “varoluÅŸ çekiÅŸmesine” döndüren, politik rekabeti “ötekileÅŸtirme çekiÅŸmesine” döndüren o politik dil yerin dibine bataydı da o çocuklar yetim kalmayaydı.
 
Ä°kinci notum Ankara’ya olsun. Açıklandığı ilk gün çevremdeki herkesin üzerine ittifak ettiÄŸi cümle “Özhaseki yanlış aday” cümlesiydi. Hem Ankara seçmeninin ortalamasına uzaktı hem de Ankara’yı kazanmak için gereken parlaklığı barındırmıyordu siyasi karizması... Açık konuÅŸayım. Mustafa Tuna ya da Turgut Altınok isimlerinden biri elini kolunu sallaya sallaya, hele -adaylık için adı da geçen- Süleyman Soylu eze eze alırdı bence Ankara’yı. Tayyip ErdoÄŸan’ın Ankara adaylığı için Özhaseki’yi niçin tercih ettiÄŸi de, “anketlere güvenmiyorum” açıklaması da benim için büyük bir merak konusu olarak kalacak.
 
Üçüncü notum, Cumhur Ä°ttifakı’nın GüneydoÄŸu’da elde ettiÄŸi baÅŸarıya dair olsun. Bunu beklemiyordum. Bölgeye her gittiÄŸimde “kayyum belediyeciliÄŸinin” ortaya koyduÄŸu hizmetleri yerinde görüyordum ama yine de bu sonuçları beklemiyordum. Her ÅŸeye raÄŸmen bölge insanının tercihinin HDP olacağını düÅŸünüyordum. Ä°yi ki yanılmışım. Şırnak, MuÅŸ, AÄŸrı ve Bitlis’te Cumhur Ä°ttifakı’nı tercih etti bölge insanı. Siirt’te baÅŸa baÅŸ bir sonuç çıktı. HDP açısından bunun tek bir adı var: Hezimet. KeÅŸke bu sonuçlar HDP’nin “daÄŸdan emir alan” görüntüsünün deÄŸiÅŸmesine yol açsa. Yol açar mı? Elbette açmaz. Ama yine de ben “keÅŸke”mi ÅŸuraya bırakayım. HDP’nin rolünü “sürdürülebilir gerginlik”ten “normal siyaset dili”ne evriltmesi memleket için kazanım olur zira.
 
Dördüncü notum MHP’ye ve Ä°YÄ° Parti’ye olsun. Cumhur Ä°ttifakı’nın içinde 11 il kazanan MHP ve Bahçeli bir tarafta, Millet Ä°ttifakı’nın içinde tek bir il kazanamayan Ä°YÄ° Parti ve AkÅŸener bir tarafta. DoÄŸrusu “ırkçılığı ve mülteci düÅŸmanlığını müesses hale getirmeye gayret sarf eden” bir parti görünümü veren Ä°YÄ° Parti’nin bu yerel seçimde “çırak çıkması”, tıpkı HDP’nin yaÅŸadığı hezimet gibi çok ama çok hoÅŸuma gitti. Partisine 11 il kazandıran Bahçeli’nin kurtluÄŸu yanında AkÅŸener’in iÅŸ bilmezliÄŸi de çok sırıttı tabii.
 
BeÅŸinci notum Fatih’in Ä°YÄ° Parti adayına olsun. 278 bin seçmenli ilçede “mülteciler defolsun” kampanyası yapan faÅŸist aday Ä°lay Aksoy sadece 9.463 oy alabilmiÅŸ. Yüzde 4,4 yani. FaÅŸizme geçit ve prim vermeyen Fatih halkını tebrik ederim kendi adıma. Mülteci düÅŸmanlığı yapan faÅŸistlere çok saÄŸlam bir tokat attılar. “Mültecilerin oluÅŸturduÄŸu sorunların farkındayız ve hepsini hem vatandaşımızın hem de mülteci kardeÅŸlerimizin iyiliÄŸi için çözeceÄŸiz” diyen Ergün Turan ise Fatih’in yeni baÅŸkanı oldu.
 
Altıncı notum, Ekrem Ä°mamoÄŸlu Kur’ân okuyunca, “Sen git tombala falan oyna, bilmediÄŸin iÅŸlere karışma, tecvidin kötü zaten” diyen TuÄŸrul SelmanoÄŸlu’na ve “Ä°stanbul’u abdestsiz ağızlara teslim etmeyeceÄŸiz” diyen Abdurrahman Uzun’a olsun. Sanırım yaşım ikisinden de büyüktür. Dolayısıyla bir abi tavsiyesi olarak alsınlar bunu: Güzel kardeÅŸlerim, buradan ve bu ÅŸekilde vermeye çalıştığınız ÅŸey destek deÄŸil, zarar olur ancak. Kur’ân okununca bize düÅŸen susup dinlemektir. Kimsenin aÄŸzının abdestli olup olmadığını bilemeyiz. Kalplerde olanı bilen yalnızca Allah’tır. Dolayısıyla din dilini gündelik politikada bunca hoyrat kullanmanızın bir faydası yoktur, zararı çoktur. Lütfen çok dikkat edin buna. Bu söylediklerimi düÅŸünmek yerine bana ateÅŸ etmeyi seçeceksiniz muhtemelen. Eh, canınız saÄŸ olsun yahu. KurÅŸun deÄŸmeyen yerimiz mi kaldı?
 
Yedinci notum Nihat Zeybekçi’ye olsun. DoÄŸrusu seçim süreci boyunca kurduÄŸu pek çok cümle birer skandal boyutundaydı. Özellikle içki güzellemeleri, yobazlık lafları falan hiç ama hiç hoÅŸ olmadı. Bir ÅŸehir kazanmak için bunları yapmaya hiç ihtiyaç yoktu bence üstelik. Çok kırıldım. Ben kırıldığım gibi, pek çok arkadaşım, eÅŸim-dostum da kırıldı Zeybekçi’nin argümanlarıyla. Bilinsin, kayda geçirilsin isterim.
 
Son notum Ä°stanbul’a olsun. Yazıyı yazdığım sırada Ä°stanbul’un yeni baÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu gibi duruyordu. Tabii ki oylar sayılacak, YSK’nın resmi açıklamasına bakılacak falan. Açıkça yazacağım. Binali Bey’in Ä°stanbul’u kazanamamasına cidden çok üzülürüm. Sebebi ise partizanlık deÄŸil, Ä°stanbul’da yaşıyor olmam. Bilmem takip ettiniz mi süreçte? Yıldırım’ın Ä°stanbul projeleri, uzun zamandır Ä°stanbul için gördüÄŸüm en güzel projelerdi. Yenikapı Arkeoloji Müzesi’nden Dene-Yap projesine kadar bir dünya heyecan verici proje vardı Binali Bey’in koltuÄŸunun altında. Hayata geçirilmelerini çok isterdim. Üzüntüm bunadır.
 
Elhasıl mevziimizde, mevzumuzun derdindeyiz. Olan budur ve olanda her daim hayır vardır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.