Sosyal Medya

Güncel

Ekrem İmamoğlu'ndan teşekkür konuşması

Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu teşekkür konuşması yaptı.



Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduÄŸu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri bugün öÄŸle saatlerinde aboneleriyle paylaÅŸtı.Ekrem

Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamalarındn satır baÅŸları ÅŸöyle:

"YSK'nin son giriÅŸiyle beraber 16 sandık kaldı. Yüzde 99,95'i girildi. 4 milyon 168 bin 546 bize, 4 milyon 142 bin 791 de rakibe verilen oy. Aradaki fark 25 bin 755'tir. Ortaya koyduÄŸumuz sonucu YSK'nın teyit ediyor olması bizi mutlu etmiÅŸtir.

Bu sabah yerel seçim sürecindeki geçersiz oylar üzeriden açıklaması oldu AK Parti yetkililerinin. 290 bin geçersiz oydan bahsedilmektedir. Bir örnek vermek istiyorum.  2014'teki geçersiz oy 422 bin 677'dir. Åžu anda yüzde 3'ün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014'te yüzde 4,7'dir. Bu her seçimde var olan bir oy oranıdır.

ÜLKEMÄ°Z GERÇEK GÜNDEME DÖNMELÄ°

Bu süreci irdelemenin dipsiz kuyuda süreç arayışına girer, süreci baltalar. Bizim talebimiz bir an önce sürecin tamamlanması, toparlanması ve ülkemizin gündeminin gerçek gündeme dönmesidir.

Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da dün söylediÄŸi gibi 2018 Haziran'ı itibariyle 2023 Haziran'ına kadar bir süreci vardır. Åžahsım adına açıklamayı takdirle karşıladım. 2024 Mart'ına kadar alacağımız yetkiyle Ä°stanbul'a bir an önce hizmete baÅŸlamak istiyoruz. Türkiye  bir an önce normalleÅŸsin. Ä°nsanına hizmet odaklı bir sürece baÅŸlasın.

 

Sayın Bahçeli'nin yapmış olduÄŸu "bir oyla bile seçim kazanılır" tanımlaması tam da bugünün gündeminin parçasıdır. Sayın Bahçeli'nin demokrasi sürecini destekleyen bu açıklamasını da takdirle karşılıyorum. -

Bana sandıkta AK Parti'li seçmen de HDP'li seçmen de, Saadet Parti'li, MHP'li oy vermiÅŸtir. Ben bütün partilerin oy verdiÄŸi bir insan olarak kimseyi birbirinden ayırt etmeyeÄŸimin sözünü vererek bütün Ä°stanbullulara teÅŸekkürü borç biliyorum. Åžu ana kadar sürdürdüÄŸümüz süreç bir kriz yönetimi deÄŸildir.  Tüm sabrımızla ve ülkemizi düÅŸünerek sıhhatli bir sürecin tamamlanması adına sükunetle ortamın yaratılması adına en ufak bir aşırılığa kaçmaksızın bir süreci baÅŸardığımızı düÅŸünüyorum.

Åžu an itibariyle AA'nın verisinde de Ä°stanbul kırmızı renge boyanmıştır. DoÄŸrular er ya da geç ortaya çıkar. Åžu ana kadar çok büyük telafisi olmayan hatalar yapılmamıştır. Hatalardan geri dönmek de önemlidir. Ben bu ülkenin her kurumuyla dertleÅŸmeye hazırım. Önümüze aydınlık bir geleceÄŸe hep birlikte koÅŸmalıyız.

Bütün bu sürecin olgunlaÅŸmasıyla beraber toplumumuzun tüm deÄŸerlerine, inançlarına, etnik kökenlerine her ÅŸeyine saygı duyan bir kiÅŸi olacağımın sözünü veriyorum. Biz hep birlikte büyük bir milletiz. Ä°stanbul için yolumuz açık olsun."

SORU-CEVAP KISMI

Soruları da yanıtlayan Ä°mamoÄŸlu, HDP seçmenlerinin oylarıyla ilgili olarak "Benim Kürt hemÅŸerilerimle içten bir bağım var. Sadece Kürt vatandaÅŸlara dönük deÄŸil Ä°stanbul'da yaÅŸayan herkese karşı aynı yakınlıktadır tavır ve davranışlarım. Süreç içinde dertleÅŸeceÄŸiz. Hangi yaralar varsa açılmış bunların tedavisi için her etnik kökenle ayrı ayrı görüÅŸeceÄŸiz" dedi.

16 MÄ°LYON Ä°NSANIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK Ä°STÄ°YORUM

Ä°stanbul'u kazanmayla ilgili yorumu sorulan Ä°mamoÄŸlu, "Ä°stanbul'un 16 milyon insanının gönlünü kazanmak olarak yorumluyorum. Bunu güçlendireceÄŸiz. BaÅŸka bir siyasi dil ve süreci Ä°stanbul'a vadediyorum" diye konuÅŸtu.

BÄ°NALÄ° BEYDEN TEBRÄ°K TELEFONU BEKLÄ°YORUM

Ä°mamoÄŸlu, tebrik telefonu geldi mi ÅŸeklindeki soruya, "Åžimdilik almadım. Alacağım diye düÅŸünüyorum, rakibim nazik bir insan. Daha önce birbirimizi tebrik ettiÄŸimiz görüÅŸmelerimiz oldu. Benimle böyle bir talebi olacağını düÅŸünüyorum. Binali beyden öyle bir tavır bekliyorum" ÅŸeklinde yanıt verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.