Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna devlet başkanını seçmek için sandık başında

Ukrayna'da 39 adayın yarıştığı ve 29 milyon 767 bin seçmenin oy kullanabileceği devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi başladı.



Ukrayna'da seçmenler, 39 adayın yarıştığı devlet baÅŸkanlığı seçimi için oy kullanmaya baÅŸladı.

Devlet BaÅŸkanını belirlemek için Ukrayna'daki 199 seçim bölgesinde 29 bin 888 sandık kuruldu. Kırım'ın Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilmesi, Donbas bölgesinde ayrılıkçı hareketin baÅŸlamasıyla sonuçlanan sürecin ardından ikinci kez yapılan devlet baÅŸkanlığı seçiminde oy verme iÅŸlemi yerel saat ile 08.00'da baÅŸladı.

Seçimlerde 29 milyon 767 bin seçmen oy kullanabilecek. Yaklaşık 5 milyon seçmenin yaÅŸadığı Donbas bölgesinde ve Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilen Kırım'da halk sandık başına gidemeyecek.

Seçimlerde yarışan 39 adaydan birisinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, en çok oyu alan iki aday 21 Nisan'da yapılacak ikinci tura seçimine girecek.

Mevcut Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko'nun yeniden aday olduÄŸu seçimde, PoroÅŸenko'nun yanı sıra oyuncu-komedyen Vladimir Zelenskiy ve eski BaÅŸbakan Yuliya TimoÅŸenko'nun ismi ön plana çıkıyor.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, 17 ülke ve 19 uluslararası kuruluÅŸtan 2 bin 344 yabancı gözlemcinin seçimleri takip ettiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.