Sosyal Medya

Güncel

Oy pusulaları askeri helikopterle taşındı

Siirt'te, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim görevlileri ve oy pusulaları, bazı yerleşim yerlerine askeri helikopterle taşındı.



Seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduÄŸu torbalar, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından havalanan askeri helikopterle Eruh, Pervari ve Åžirvan ilçe merkezlerinden alındı.

64 sandıkta görevli 150 kiÅŸinin yanı sıra oy pusulalarının bulunduÄŸu torbalar helikopterle 13 seçim bölgesine bırakıldı.

Görevlilerin, oy kullanma iÅŸlemi sonrası yeniden helikopterle görevli bulundukları yerleÅŸim yerlerinden alınarak ilçe merkezlerindeki ilçe seçim kurulu baÅŸkanlıklarına bırakılacakları öÄŸrenildi.

Seçim görevlileri ve oy pusulaları jandarma refakatinde ulaÅŸtırıldı 

Diyarbakır'da bazı yerleÅŸim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduÄŸu torbalar jandarma refakatinde ulaÅŸtırıldı.

Diyarbakır'da etkili olan yağış nedeniyle askeri helikopter havalanamadı.

Dicle, Kulp, Lice ve Hani ilçe merkezlerinden alınan 101 seçim görevlisi ve oy pusulalarının bulunduÄŸu torbalar, jandarma ekiplerinin bulunduÄŸu zırhlı araçlar refakatinde kara yolu ile Dicle'nin YokuÅŸlu; Kulp'un Aygün ve Bayır; Lice'nin Kayacık, Tepe, Üçdamlar; Hani'nin Topçular mahallelerine taşındı.

Görevlilerin ve oy pusulalarının bulunduÄŸu torbaların seçim bölgelerine güvenli ÅŸekilde ulaşımının saÄŸlanması amacıyla jandarma ekiplerince önceden yol güzergahında mayın araması yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.