Sosyal Medya

Güncel

Almanya'da 'Filistin Toprak Günü' gösterisi

Berlin'de 30 Mart Filistin Toprak Günü'nün 43. yıl dönümü dolayısıyla gösteri düzenlendi



Venezuela'da iktidar ve muhalefet arasında diyalogun kurulmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'ye Venezuela ekonomisini ‘boÄŸmaktan' vazgeçmeye çağırdı.

Zaharova, “ABD'ye Venezuela'yı tehdit etmeyi, ekonomisini boÄŸmayı ve açık bir ÅŸekilde uluslararası hukuku ihlal ederek iç savaÅŸa itmeyi bırakmayı tavsiye ediyoruz. Venezuela'da, ülke çıkarlarını kiÅŸisel hırsları üzerinde tutan tüm politik güçleri diyaloga çağırıyoruz. Bu diyalogun kurulmasına her türlü katkıda bulunmaya hazırız” dedi.

Rus askeri uzmanlarının Venezuela'ya geliÅŸinin Washington'u sinir etmeye devam ettiÄŸini ifade eden Rus diplomat, ABD'nin, batı yarım küresi dışındaki ülkelerin Venezuela'ya asker göndermesini provokasyon olarak deÄŸerlendireceÄŸi ifadelerine dikkat çekerek Rusya'nın Çukotka bölgesinin, batı yarım küresinde yer aldığını hatırlattı. Zaharova, “Rusya için Amerikan kıtası yakın komÅŸu” diye vurguladı.

'SAYISIZ ABD ASKERÄ° UZMANI KOLOMBÄ°YA'DA NE Ä°Åž YAPIYOR?'

Rusya'nın Venezuela'da ‘askeri operasyon' yaptığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduÄŸunu dile getiren Zaharova, Washington'un Caracas'a yönelik kafasında olgunlaÅŸtırdığı planları Moskova'ya mal etmek istediÄŸini vurguladı. ABD'nin Venezuela'daki iktidarı devirmek için ‘tüm seçeneklerin masada' olduÄŸu açıklamasını hatırlatan Rus diplomat, “Bu baÄŸlamda, sayısız Amerikan askeri uzmanın Venezüella'ya komÅŸu Kolombiya'da ne iÅŸ yaptığını öÄŸrenmek isterdik. Ayrıca diÄŸer komÅŸusu Brezilya, neden Beyaz Ev tarafından NATO zirvesine davet ediliyor? Bunu, NATO'nun tüzüÄŸüne ve hatta Kuzey Atlantik ittifakı olan ismine aykırı olduÄŸunu hatırlatmak isterim” dedi.

Washington halen, Latin Amerika'yı ABD'nin arka bahçesi olarak gösteren Monroe Doktrini'ni geçerli saydığını hatırlatan Zaharova, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Ancak sömürgecilere karşı mücadelenin ünlü ismi Simon Bolivar'ın vasiyetini koruyan Venezuela yine dikteye uymayı reddederek nasıl yaÅŸayacağına ve kiminle dostluk yapacağına kendisi karar veriyor. Bu, Washington'daki strateji uzmanları için muhtemelen acı verici. Ancak, Dünya'yı 19. yüzyıla geri götürmek için ellerinde zaman makinesi yok”.

Zaharova ayrıca ABD'nin, Venezuela'yla iÅŸbirliÄŸi yaptığı için Rusya'yı yaptırımla tehdit etmesinin saçma göründüÄŸünü söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.