Sosyal Medya

Güncel

Şam rejiminin İmamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk ordusuna dil uzattı

Esed rejiminin Şam’daki Emevi Camii’nin İmamı Memnun Rahmet, son vaazında, Suriye bayrağınının renklerini taşıyan bir pankartı çıkararak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ordusu bu bayrağın gerçek bir bayrak olduğunu görmek için ülkesine dönecek' diyerek, Türkiye’yi tehdit etti.



Esed rejimimin Åžam'daki Emevi Camii'nin Ä°mamı Memnun Rahmet, Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Türk ordusunu tehdit etti. Daha önce cuma hutbesinde Rusya'yı hava bombardımanı nedeniyle teÅŸekkür eden Ä°mam Rahmet, son vaazında da çıktığın minberde, Suriye bayrağının renklerini taşıyan bir pankart çıkardı. "Bu bayrak yakında yeÅŸil yeÅŸil Ä°dlib gökyüzünün üzerine çıkacak, Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Ordusu bu pankartın gerçek bir pankart olduÄŸunu görmek için ülkesine dönecek" diyerek, Türkiye'yi tehdit etti

IŞİD'E GÖNDERME

Hutbede Suriye rejiminin ve halkının yanında Ä°ran'ın ve Rusya'nın durduÄŸunu belirterek, DoÄŸu Guta'da rejim karşıtı savaÅŸan IŞİD'e de göndermede bulanan Ä°mam Rahmet, 
"Tüm afiÅŸleriniz ayaklarımızın altında, DoÄŸu Guta ve güney bölgesinde uçan bayraklar neredeydi. Kalpleriniz gibi siyah bayraklar nerede? Allah'ın ayaklarının altına yenildiniz ve ezildiniz" dedi.
Ä°mam Rahmet, ABD öncülüÄŸündeki iÅŸgal güçleri için de, “Yabancı sırtlanlar, ülkemize yıkıcı, tecavüzcü olarak geldi" dedi.

GOLAN HALKINI, ABD'YE KARÅžI
Ä°SYAN ETMEYE ÇAÄžIRDI

Åžam rejiminin Ä°mamı Memun Rahmet, Golan halkını, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın kararına karşı “isyan" etmeye zorlayarak Suriye'nin kuzeyinden zorla kovmakla tehdit etti.

HACCA GÄ°DEMEYENLERE
KAYSUN DAÄžI'A ÇIKMA
ÇAÄžRISINDA BULUNMUÅžTU

Emevi Camisi'nin Ä°mamı Memun Rahmet yine, cuma namazında verdiÄŸi bir hutbede, Kasyun Dağı'nı, “zafer, izzet ve ululuk dağı” olarak tanımlayarak, bu sene hacca gidemeyen Suriyeliler'e Kasyun Dağı'na çıkma çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, Suriyeliler tarafından alaya alınmıştı
Rejime baÄŸlı Nur eÅŸ-Åžam Kanalı'nın YouTube üzerinden yayınladığı hutbede, Memun Rahmet, “Bu sene ve geçmiÅŸ yıllarda Mekke'deki haccı kaçıranlar, Kasyun tepesine çıksınlar. Safa ve Merve tepeleri arasındaki say'ı kaçıranlara sesleniyor ve diyorum ki: Ey Suriyeli Müslüman! Gel ÅŸehitlerin ve yaralıların evlerini say edelim” demiÅŸti.

Ä°MAM RAHMET'Ä°N, ESED'Ä° 
ÖVMEDİĞİ HUTBE YOK

Muhammed Said Ramazan el-Buti'nin 2013 yılında suikast sonucu öldürülmesinden sonra, rejim tarafından yerine atanan Emevi Camii Ä°mam Hatibi Memun Rahmet, DoÄŸu Guta'daki Kafr Batna bölgesinde doÄŸdu. Memun, Ramazan el-Butin'in öÄŸrencisi olarak bilinse de, Suriye'deki çevreler onun rejimle baÄŸlantısı olduÄŸunu söylüyordu. Öyle ki, ‘mümin kul' olarak tanımladığı Esed'i övmediÄŸi bir hutbesi yoktu. Aynı zamanda Memun Rahmet, Emevi Camii'ne imam olarak atanmasından beri, rejimin askeri propagandasını teÅŸvik etme, Suriyeliler'e çocuklarını rejim yanında savaÅŸa sokmaları çaÄŸrısında bulunma, hatta rejim hakkında yayılan her ÅŸeyin ‘adaletsiz, yanlış söylentiler' olduÄŸunun görülmesi için cumartesi günü sona eren 59. Uluslararası Åžam Fuarı'na davet etmekle görevlendirilmiÅŸti.
Rejim hükümetinde Vakıflar Bakanı olan Abdüssettar es-Seyyid, hacca giden her Suriyeli vatandaşın hain olduÄŸunu, ‘ölümü ve hapsi' hak ettiÄŸini söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.