Sosyal Medya

Güncel

3 milyon kişiyi öldüren kıtlığın sebebi kuraklık değilmiş

Amerikalı ve Hint araştırmacıların yürüttüğü çalışmada, eski İngiltere Başbakanı Churchill'in politikalarının 1943'te 3 milyon kişinin hayatını kaybettiği Bengal kıtlığına etkisi olduğu belirtildi.



Ä°ngiltere'nin eski baÅŸbakanlarından Winston Churchill'in politikalarının, 1943 yılında alt kıtada yaÅŸanan 3 milyon kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Bengal kıtlığına etkisi olduÄŸu belirtildi.

CNN'de yer alan habere göre, Amerikalı ve Hint araÅŸtırmacıların yürüttüÄŸü çalışmada, 1943'te yaÅŸananBengal kıtlığının nedeninin kuraklık olmadığı sonucuna varıldı.

AraÅŸtırmacılar, 1873-1943 yılları arasında alt kıtadaki kıtlık dönemlerinde topraktaki nemlilik düzeyini belirlemek için o zamanın hava durumu verilerini kullanarak yaptıkları çalışma sonucunda, 1943'teki Bengal kıtlığının nedeninin kuraklık ya da yüksek hava sıcaklıkları olmadığı tespit edildi.

Åžubat ayında "Geophysical Research Letters" dergisinde yayımlanan araÅŸtırmaya göre, 1943'te bölgeye düÅŸen yağış miktarının ortalamanın üzerinde olduÄŸu belirlendi.

Gandhinagar'daki Hindistan Teknoloji Enstitüsünden araÅŸtırmacı Vimal MiÅŸra yaptığı açıklamada, Bengal kıtlığının kuraklık yerine daha çok uygulanan yanlış politikalar nedeniyle yaÅŸandığını söyledi.

Yazar Madhusree Muerjee, kitabında Churchill'in kararlarının 1943 kıtlığına etkili olduÄŸunu yazmıştı. Muerjee'nin "Churchill'in Gizli Savaşı" adlı kitabına göre, dönemin Ä°ngiliz BaÅŸbakanı Churchill, Hindistan'ın tahıl ihtiyacını gidermeyi reddetmiÅŸ ve savaÅŸa yardımcı olması için ülkeden yüksek miktarlarda tahıl ihraç edilmesinde ısrarcı olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.