Sosyal Medya

CHP'li adayın 'PKK'lı' denen ağabeyi: Ben AK Partiliyim

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bazı medya organlarında istihbarat fişlerine dayanılarak "CHP listesindeki PKK'lılar" diye yayınlanan isimlerden Fevzi Ala'nın ağabeyi Haydar Ala ile konuştu. PKK ile iltisaklı olduğu ileri sürülen Ala, AK Partili olduğunu ve 31 Mart'taki seçimde görev yapacağını söyledi.



Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Bakın ÅŸu seçim skandallarına" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "Seçimlerle ilgili ilginç geliÅŸmeler oluyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde, CHP ve Ä°YÄ° Parti'den belediye baÅŸkan ya da belediye meclis üyeliÄŸine aday yapılanların bölücü terör örgütüyle baÄŸlantıları ortaya konulmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.
 
Öztürk, PKK ile iltisaklı olduÄŸu ileri sürülen Haydar Ala'nın açıklamalarına da yer verdiÄŸi yazısına ÅŸöyle devam etti:
 
"Anlaşılıyor ki, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'ya diÄŸer partinin adaylarıyla ilgili saÄŸlıklı bilgi verilmiyor. Böylece hem onlar, hem toplum yanıltılıyor. Devletin hemen bütün birimleri seçim çalışmasında. Bürokratlar, görevli olmamalarına raÄŸmen memleketlerine ‘seçim çalışması' için gönderilmiÅŸ. Onlar da alanlarıyla ilgili vaatlerde bulunuyor.
'ADAY OLUNCA ORTAYA ÇIKTI'
 
CHP'nin Adana-YüreÄŸir Ä°lçe Belediye Meclis Üyesi adayı Fevzi Ala hakkında, hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde fotoÄŸraflı olarak ÅŸu bilgi yer aldı:
 
‘PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterirken Ä°stanbul ilinde yakalanan Barış Işık'ın, ifadesinde kardeÅŸi Haydar Ala'nın PKK/KCK terör örgütüne iÅŸbirlikçilik yaptığı gerekçesiyle 21 Haziran 1999 tarihinde MuÅŸ Jandarma Komutanlığı'nca gözaltına alındı.'
 
yi de aday olan Fevzi Ala'nın ne suçu var? AÄŸabeyi Haydar Ala, köyünde muhtar olduÄŸu dönemde yakalanan bir teröristin ifadesine dayanılarak 33 kiÅŸiyle birlikte gözaltına alınmış da sonra ne olmuÅŸ? Üç ay sonra hakkında beraat kararı verilmiÅŸ. Ama hakkında beraat kararı verilmiÅŸ olsa da tam 20 yıl önce gözaltı gerçekleÅŸse de kardeÅŸi CHP'den meclis üyeliÄŸine aday olunca, karşısına çıkarıldı.
'AK Parti ÜYESÄ°, SANDIK GÖREVLÄ°SÄ°'
 
MuÅŸ'un Varto Ä°lçesi'ne baÄŸlı Gölyayla Köyü'nde ikamet eden eski muhtar Haydar Ala'yı aradım. ‘Ne benim, ne de kardeÅŸim Fevzi'nin PKK ile en ufak bir iliÅŸkimiz yok. Muhtar olduÄŸum dönemde bunları yakalattığımız zaman, mutlaka bizlere iftira atarlar, kendilerine yardımcı olduÄŸumuzu söylerlerdi. Bu bir taktikti. 20 yıl önceki olayla kardeÅŸimi de, beni de PKK'lı gösteriyorlar. KardeÅŸim bir karakol yüzü bile görmemiÅŸtir. Aday olunca bunların karşısına çıkarılması hiç yakışık almıyor. Üstelik o CHP'li, ben AK Parti'liyim' dedi.
 
KardeÅŸi Fevzi Ala, 2002 yılında CHP'ye üye olmuÅŸ. Gelelim Haydar Ala'ya. Haydar Ala, AK Parti'nin MuÅŸ-Varto ilçe baÅŸkanlığının kayıtlı üyesi. 31 Mart'ta yapılacak seçimde de AKP tarafından seçim kuruluna verilen listede Ala, Gölyayla Köyü Onpınar Ä°lkokulu'nda AKP'nin sandık görevlisi olarak yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.