Sosyal Medya

Güncel

Körfez parlamentoları, Donald Trump'ın Golan kararını kınadı

Körfez ülkeleri parlamento başkanları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepelerini "İsrail toprağı" olarak tanımasını kınadı.



Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da gerçekleÅŸtirilen ve Katar'ın da temsil edildiÄŸi Körfez ülkeleri parlamento baÅŸkanları toplantısının sonuç bildirgesinde, uluslararası kararlara göre Golan Tepelerinin iÅŸgal altındaki Suriye toprağı olduÄŸu bildirildi.

Söz konusu kararın kınandığı bildirgede ayrıca, bu kararın Orta DoÄŸu'daki barış süreci ve bölgenin istikrarı ile güvenliÄŸi üzerindeki kötü sonuçları konusunda uyarıda bulunuldu.

Katar resmi ajansı QNA'ya göre, toplantıda Katar'ı, Åžura Meclisi BaÅŸkanı Ahmed bin Abdullah Bin Zeyd ve beraberindeki heyet temsil etti.

EÅŸ-Åžark gazetesinin internet sitesindeki haberde ise Suudi Arabistan Åžura Meclisi Genel Sekreteri Muhammed el-Mutayri'nin ülkeden ayrılan Bin Zeyd'e veda ettiÄŸi belirtildi.

TRUMP'IN GOLAN TEPELERÄ° KARARI

ABD BaÅŸkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Ev'de Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüÅŸmede "Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail'in egemenliÄŸini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden baÅŸkanlık kararını imzalamıştı.

Trump, 21 Mart'ta da Twitter'dan, "52 yılın ardından ABD için Ä°srail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tam olarak tanımanın zamanı geldi." ifadesini paylaÅŸmıştı.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgali altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.