Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'dan 'savaÅŸ' tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırındaki askerleri ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "operasyon" tehdidinde bulunarak, Gazze çevresinde konuşlu askeri birliklerin güçlendirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.



Gazze sınırında konuÅŸlu Ä°srail askeri güçlerini ziyaret eden Netanyahu, bölgede incelemelerde bulundu.

Ä°srail BaÅŸbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, "Gazze'ye sınır olan bölgeden geliyorum, temas noktasında konuÅŸlu askeri ekiplerin komutanlarıyla görüÅŸtüm." dedi.

Netanyahu, Gazze sınırındaki askeri birliklere takviye güç gönderdiklerini vurgulayarak, "Son günlerde, konuÅŸlu güçlerimizin daha da güçlendirilmesi, daha fazla askeri aracın gönderilmesi ve büyük çaplı bir savaÅŸa hazır olunması talimatını vermiÅŸtim." diye konuÅŸtu.

"Büyük çaplı bir savaÅŸa girmek zorunda kalmaları durumunda bundan çekinmeyecekleri" tehdidinde bulunan Netanyahu, "DiÄŸer tüm seçenekleri tükettikten sonra, bütün Ä°srail vatandaÅŸları bilsin ki eÄŸer geniÅŸ çaplı bir savaÅŸa girmek zorunda kalırsak buna güçlü bir ÅŸekilde gireriz." dedi.

Netanyahu, Golan Tepeleri üzerindeki Ä°srail iÅŸgalinin ABD tarafından tanındığını söyleyerek, "Aynı anda birkaç alanda çalışıyoruz. ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın üç gün önce üzerindeki egemenliÄŸimizi kabul ettiÄŸi Golan Tepeleri de buradan çok uzak deÄŸil. Bu, Ä°srail devleti için büyük bir diplomatik baÅŸarıdır." diye konuÅŸtu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu baÅŸkanlığında salı günü düzenlenen güvenlik toplantısında, Gazze sınırındaki birliklere takviye güç gönderilmesi kararı alınmıştı.

Filistin Toprak Günü'nün 43. yılı nedeniyle cumartesi günü Gazze sınırında geniÅŸ katılımlı gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.

Ä°SRAÄ°L, "TOPRAK GÜNÜ" ÖNCESÄ° GAZZE SINIRINA ASKER YIÄžIYOR

Ä°srail, Filistinlilerin her yıl 30 Mart'ta andıkları "Toprak Günü" öncesi abluka altındaki Gazze Åžeridi sınırına askeri yığınak yapıyor.

Filistinlilerin cumartesi günü düzenlemesi beklenen gösteriler öncesi Gazze Åžeridi sınırının Ä°srail tarafında artan askeri hareketlilik dikkati çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.