Sosyal Medya

Güncel

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş: İsrail ile ilişkiler değişmeli

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Arap ülkelerinin geçmişte İsrail ile iletişim kurmayarak çok yanlış bir karar aldığını belirterek, 'Bu ilişkiler değişmeli' dedi.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri DışiÅŸleri Bakanı Enver GargaÅŸ, The National sitesine verdiÄŸi röportajda Arap ülkelerinin geçmiÅŸte Ä°srail ile iletiÅŸim kurmayarak çok yanlış bir karar aldığını belirterek, "Bu iliÅŸkiler deÄŸiÅŸmeli" dedi. GardaÅŸ'ın bu açıklamayı, Trump'ın Ä°srail'in Golan Tepeleri ilhakını tanıdığı bu günlerde yapması dikkat çekti.

"ÖNÜMÜZDEKÄ° YILLARDA ZÄ°YARETLER YAÅžANACAK"

Politik sorunlar yaÅŸamamak için iletiÅŸim hattının açık tutulması gerektiÄŸini belirten Enver GargaÅŸ, "Önümüzdeki yıllarda Arap ülkeleri ve Ä°srail arasında ikili anlaÅŸmalar ve politikacılarla sporcuların ziyaretlerine ÅŸahit olabiliriz" açıklamasında bulundu.

Ä°srail ile yakın temasa "stratejik deÄŸiÅŸim" diyen Enver GargaÅŸ, bunun barış için gerekli olduÄŸunu söyledi.

FÄ°LÄ°STÄ°N DEVLETÄ° PRATÄ°KTE MÜMKÜN DEĞİL

Enver GardaÅŸ açıklamalarında daha da ileri giderek, Ä°srail ve Filistin sorunu için sıklıkla dile getirilen iki devletli çözümün de mümkün olmadığını söyledi.

NETANYAHU'NUN KARA KUTUSUNDAN TEBRÄ°K

Ä°srail cephesinden ilk destek ise Netanyahu'nun kara kutusu olarak bilinen DışiÅŸleri eski Direktörü Dore Gold'dan geldi. Gold, konuyu Times Of Israel için haberleÅŸtiren muhabirlerden Raphael Ahren'in Reuters'tan yaptığı bir Twitter paylaşımını RT etti. Dore Gold, "GardaÅŸ'ın söyledikleriyle Ä°srail ve Arap dünyası arasındaki iliÅŸkiler açısından cesur bir tavır sergilediÄŸini" söyledi.


2019-03-28_19h12_20

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.