Sosyal Medya

Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in başına gelenlerin benzeri bugün benim başıma geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak canlı yayında soruları yanıtladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ATV-A Haber ortak yayınında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı.
 
Gündem ve seçim tartışmaları ile ilgili soruları yanıtlayan ErdoÄŸan'ın, CHP'li seçmene yönelik, "Gazi Mustafa Kemal'in o zamanlar başına gelenler ya da ona atfedilenlerin bugün benzeri benim başıma geliyor" sözleri dikkat çekti.
 
ErdoÄŸan'ın bahsi geçen sözleri ÅŸu ÅŸekilde:
 
'GAZÄ° MUSTAFA KEMAL'Ä°N BAÅžINA GELENLER BENÄ°M BAÅžIMA GELÄ°YOR'
 
— (Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde çeÅŸitli yabancı basın yayın organlarında yer alan ifadelerin yer aldığı videonun gösterilmesinin ardından) Ben burada CHP'ye gönül veren kardeÅŸlerime, Atatürk'ün kurduÄŸu partinin destekleyenleri olarak bu kardeÅŸlerime… Åžu anda Gazi Mustafa Kemal'in o zamanlar başına gelenler ya da ona atfedilenlerin bugün benzeri benim başıma geliyor. Bay Kemal'e söylemiyorlar. Niye? Çünkü ondan böyle bir ÅŸey, saldırı olmaz. Onun böyle bir ÅŸeyi yapma gayretinin olması zaten mümkün deÄŸil. Biliyorlar ki bu iÅŸi yaparsa bu noktada ErdoÄŸan yapar. Onun için de Norveç'teki de bunu söylüyor, Yeni Zelanda'daki de bunu söylüyor.
 
— Åžimdi bizim bunlar böyle diyor diye hedeflerimizden vazgeçmemiz mümkün mü? Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in, bunların o kirlenmiÅŸ, zehirlenmiÅŸ ittifakına kurban edilmesine milletimiz rıza göstermeyecektir. Ama ÅŸu anda Atatürk'ün kurmuÅŸ olduÄŸu Cumhuriyet Halk Partisi maalesef çok farklı ellerde. Zaten hayatta olsa bu adamı o partiye yaklaÅŸtırmaz. Çünkü, bunun vermesi gereken hesaplar var. Åžu anda gönül verenler de aslında bundan rahatsız, memnun deÄŸiller, istikametini kaybetmiÅŸ bir özelliÄŸe sahip. Biz de diyoruz ki biz bu seçimde öyle bir adım atalım ki atacağımız bu adımla milletimiz her ÅŸeyden önce bir defa bu koltuÄŸu yapışıp bırakmayan Bay Kemal'den, Cumhuriyet Halk Partisini benim milletim tabanda kurtarmış olsun. Çünkü kongrelerle kurtarmak mümkün deÄŸil. Çünkü istediÄŸi gibi bir delegasyon oluÅŸturan bu zat, öyle kongreyle falan gitmez. Bay Kemal CHP'nin başına geçtikten sonra ne yaptılar, CHP'yi yeniden dizayn ettiler. HDP ile yan yana gelebilecek omurgasız bir parti oluÅŸturdular. Ben gerçek sosyal demokratların buna gönlünün el vermeyeceÄŸine bir defa inanıyorum. Bunu düÅŸünüyorum ve geliÅŸmeler de zaten bunu gösteriyor.
 
- KılıçdaroÄŸlu'nun Mansur YavaÅŸ ile ilgili bir açıklamasını gördünüz mü? Adayına sahip çıkmıyor. Yahu sizin adayınız deÄŸil mi, niye çıkıp savunmuyorsunuz. Çünkü kendileri de biliyor. Sadece sahte senet meselesi deÄŸil. Ayrıca bu adamın YavaÅŸ'ın, vergiyle ilgili sıkıntıları var. Onlar da ortaya çıkacak. Bay Kemal takipçisi olmasa da bizler takipçisiyiz. Sahte senet gönderdiÄŸi söylenen ÅŸahıs da kovalıyor bu iÅŸi. Biz de kovalayacağız. Allah göstermesin Ankara bu tür canbazlara teslim edilir mi yahu! Kalkıp Ankara gibi baÅŸkentimizi kalkıp bu adamlara nasıl teslim ederiz. CHP'liler bu adayla ilgili tek kelime söylemiyorlar. GerçeÄŸi kendileri de biliyor. BaÅŸta sahiplendiler ÅŸimdi geri adım atamıyorlar. Her iÅŸleri sahte, her iÅŸleri maalesef yalan, tam da CHP'ye yakışır bir aday. Bunlarda hesap vermek gibi bir anlayış yok.
 
— Ayasofya milletimizin, Ä°slam dünyasının özlemi. Burasının isminin 'Müze'ye çevrilmesi olayı çok büyük bir yanlıştı. Böyle bir adımı atmanın zamanı artık gelmiÅŸtir. Ayasofya 'müze' olarak anılmaktan çıkacak, 'cami' olarak anıyor olacağız. Turistler 'Ayasofya Camii'ni geziyor olacaklar. Birileri bize Ayasofya ile ilgili ahkam kesmeye çalışıyorlar. Bir defa Mescid-i Aksa ile ilgili sizin en ufak bir sesiniz çıkıyor mu? Burada sesi çıkmayanlar o akılları kendilerine saklasınlar.
 
'NETANYAHU'DA YOLSUZLUK VAR, HER NUMARA VAR'
 
- (Golan Tepeleri) BM bu kararı vermiÅŸ olmasına raÄŸmen ÅŸu anda Trump maalesef adeta bir Ali kıran baÅŸ kesen. Kudüs meselesinde takındığı tavır öyle 'Ben yaptım oldu.' Sen yaptın oldu ile olmuyor bu iÅŸ, olmaz. Burada da aynı ÅŸeyi yaptı. BM'ye raÄŸmen sen bunu nasıl yaparsın; bir? Ä°ki; BM Güvenlik Konseyi var, buna raÄŸmen nasıl yaparsın? Bir defa BM Güvenlik Konseyi üyelerinden bile ÅŸu anda buna karşı olanlar var. BaÅŸta Rusya, Fransa. Geçenlerde Macron ile görüÅŸmemde baktım o da 'Kesinlikle katılmıyoruz.' dedi. AB aynı ÅŸekilde katılmıyor. Sen ne yapıyorsun? Amerika gibi bir devletin başında bulunman sana böyle bir hakkı vermez ki. Åžimdi ayın 9'unda Ä°srail'de seçim var. Bu adam yolsuzluklara bulaÅŸmış bir adam Netanyahu. Yolsuzluk var, her numara var. Hanımı, oÄŸlu için de aynı ÅŸeyler söz konusu. Sen kalkıyorsun, Amerika'da geleceÄŸe hazırlık olmak üzere oradaki bazı Yahudi kuruluÅŸlarına ÅŸirin görünmek için böyle bir adım atıyorsun. Sen kendin çalıp, kendin oynarsın baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil. Dünya da bunu kabul etmiyor zaten, etmez de.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.