Sosyal Medya

Güncel

Abdülaziz Kıranşal: İsrail kınamadan falan anlayacak bir devlet değildir

Abdülaziz Kıranşal- Milli Gazete



Trump’ın Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıması, ardından Ä°srail’in iÅŸgali atındaki GolanTepeleri’ni babasının malı imiÅŸ gibi Ä°srail’e bağışlamasından, hatta Ä°srail kurulmadan önce de Siyonistlerin ana hedefi Türkiye’nin de bir kısmını içine alan topraklarda, kısacası Nil ile Fırat arasında Büyük Ä°srail’i kurmaktı. Siyonistlerin bu hedefi hiç deÄŸiÅŸmedi. Bunun için de Ä°srail, Büyük Ä°srail’in kuruluÅŸuna giden yolda bir sıçrama tahtası olarak kuruldu. Bu hedefe ulaÅŸmak için önümüzdeki günlerde Ä°srail iÅŸgalindeki Batı Åžeria’nın ilhakı gündeme gelirse ÅŸaÅŸmamak gerekiyor. Daha sonraki adım Filistin devletine son vermek, Filistinleri kendi yönetimleri atında yaÅŸamaya mecbur etmek olarak gelecektir.
 
Bu gerçeÄŸi ilk defa biz dile getiriyor deÄŸiliz. Konu ile biraz ilgilenen, okuma merakı olan, biraz kitap karıştıran herkesin bildiÄŸi, zaman zaman dile getirilen bir husustur. Büyük Ä°srail’in kurulmasını inançlarının gereÄŸi olarak gören Siyonistler bunun için vaat edilmiÅŸ topraklardan bahsederler. Yani, tahrif edilmiÅŸ kitaplarında Nil ile Fırat arasındaki topraklarının kendilerine tanrı tarafından vaat edildiÄŸine inanıyorlar. Bu bakımdan dünyanın özellikle de Ä°slam dünyasının Ä°srail ile eninde sonunda bir hesaplaÅŸması olacaktır. Trump’ın aldığı kararın hukuken geçersiz olduÄŸunu söylemek fazla bir anlam ifade etmiyor. Kaldı ki, milyonlarca Filistinli topraklarından göçe zorlanarak orada bir Ä°srail devletinin kurulmasının geçerliliÄŸi var mıydı? Yoktu ama Haçlı ittifakı bu konuda Siyonistlere destek verdi. Başını Ä°ngiltere’nin çektiÄŸi bu Siyonist yandaşı Haçlı ittifakı öncelikli olarak dar bir alanda olsa bir Ä°srail Devleti’nin kurulmasını saÄŸladı. Hem de hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde bu durum gerçekleÅŸti. Daha sonra kısa süre içinde Ä°srail baÅŸlangıçta elinde tuttuÄŸu toprakları alabildiÄŸince büyüttü. Bu arada fırsat buldukça iÅŸgallere baÅŸladı. Bu iÅŸgallerin hepsi de batı dünyası tarafından hep geçersiz ilan edildi, hiçbir ülkenin toprağına iÅŸgal edilerek el konamayacağı ileri sürüldü. Sonunda iÅŸgalleri Ä°srail kalıcı hale getirdi. Bu kalıcı hale gelmiÅŸ duruma daha sonra hukuki bir zemin oluÅŸturulmaya baÅŸlandı. Filistinlilerin yaÅŸadıkları yerlerde dünyanın çeÅŸitli köÅŸelerinden göç ettirilen Yahudiler için yerleÅŸim yerleri oluÅŸturuldu, hâlâ da oluÅŸturuluyor. Kısacası, Filistinlilere kendi topraklarına yer bırakmıyorlar.
 
Bu bakımdan bugün gelinen noktada tam olarak kontrolleri altına aldıkları Trump vasıtasıyla önce Kudüs baÅŸkent ilan edildi, ardından iÅŸgal altındaki GolanTepeleri’nin Ä°srail’e ait olduÄŸu ilan edildi. Netice olarak Trump’ın imzaladığı kararın geçersiz olduÄŸunu söylemek belki bir tepkidir ama neticesi olmayan bir tepkidir. Önemli olan Ä°srail’i iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan söküp atmak, Trump’ın imzaladığı kararları sözle deÄŸil fili olarak geçersiz, kılmak gerekiyor. Bu yapılmadığı takdirde Ä°srail Haçlı ittifakından da aldığı destek sayesinde Büyük Ä°srail’e giden yolda geniÅŸlemesini sürdürecektir.
 
 Ä°srail kınamadan falan anlayacak bir devlet deÄŸildir. Bu arada elbette baÅŸta Trump olmak üzere Siyonizm’in hedefine ulaÅŸması için destek veren Haçlı liderlerinin de laf ile yola getirilmesi mümkün deÄŸildir. Ve tabii ki, Ä°srail’in durdurulmasını Haçlılardan beklemek de bu büyümeye destek vermek anlamına gelir. Çünkü Kudüs’ün ve Filistin’in korunması Hıristiyanlar içinde görev olsa da bu görev tarih boyunca olduÄŸu gibi Müslümanlara düÅŸüyor. Çünkü geldiÄŸimiz noktada Haçlı-Siyonist ittifakı Müslümanlara karşı birleÅŸmiÅŸ durumda. Öyle ki Ä°slam ülkelerinde sürekli karışıklıklar çıkartarak onları kendi sorunları ile uÄŸramaya mecbur ediyorlar. Öbür yandan Ä°srail saldırı ve iÅŸgallerini sürdürerek geniÅŸlemeye devam ediyor. Öncelikli olarak Ä°slam dünyasına yönelik Haçlı-Siyonist ittifakının hedefinin tam olarak tespit edilmesi ve ona göre Ä°slam dünyasının yeni bir pozisyon alması gerekiyor. Yoksa bir takım alınan kararların ve iÅŸgallerin geçersiz olduÄŸunu söylemek fiili durumu sona erdirmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.