Sosyal Medya

Güncel

Alman Dışişleri: Kaşıkçı cinayeti davasında gözlemci olmak istedik

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan’da devam eden davada Alman Büyükelçiliğinin gözlemci olma talebine şimdiye kadar izin verilemediğini açıkladı.



Burger, yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine iliÅŸkin daha önce Suudi Arabistan'dan hızlı, eksiksiz ve güvenilir bir yargılama talep ettiklerini anımsatarak, bunun Suudi Arabistan'ın Türk makamlarıyla yaptığı çalışma için de geçerli olduÄŸunu ifade etti.

Cinayetin aydınlatılmasına iliÅŸkin Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da baÅŸlayan ve 11 sanığın yargılandığı davayı önemli bir "yol iÅŸareti" olarak gördüklerini belirten Burger, "Suudi Arabistan adaletinden, tamamen ÅŸeffaf ve hukuk devletine uygun davranmasını bekliyoruz. Dava devam ediyor. Almanya BüyükelçiliÄŸi davada gözlemci olmak istedi. Buna ÅŸimdiye kadar izin verilmedi. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Burger, Türkiye'de de savcılık tarafından soruÅŸturmanın devam ettiÄŸini ancak bununla ilgili henüz nihai raporun açıklanmadığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.