Sosyal Medya

Güncel

AB'den Golan Tepeleri kararına tepki!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin, İsrail'in işgali altında olan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımadığını bildirdi.



Avrupa BirliÄŸi (AB) Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail'in egemenliÄŸini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden baÅŸkanlık kararını imzalamasının ardından, AB üyesi 28 ülke adına yazılı açıklama yaparak, "AB'nin Golan Tepeleri'nin statüsüne iliÅŸkin tutumu deÄŸiÅŸmedi." vurgusunda bulundu.

Mogherini, AB'nin uluslararası hukuk ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 242 ve 497 sayılı kararları uyarınca Ä°srail'in iÅŸgali altında olan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tanımadığının altını çizdi.

TRUMP'IN GOLAN TEPELERÄ° KARARI

ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, önceki gün Beyaz Saray'da düzenledikleri basın toplantısında, Golan Tepeleri konusundaki kararlarını açıklamıştı.

"Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail'in egemenliÄŸini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden baÅŸkanlık kararını imzalayan Trump, 21 Mart'ta da Twitter'dan, "52 yılın ardından ABD için Ä°srail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tam olarak tanımanın zamanı geldi." deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepelerini 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.