Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de hastaneye hava saldırısı

Yemen'de bir hastaneye düzenlenen hava saldırısında 4'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.



Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), Associated Press ajansına gönderdiÄŸi açıklamada, dün düzenlenen hava saldırısında Saada kentine 100 kilometre uzaklıktaki Kitaf hastanesinin giriÅŸine yakın benzin istasyonuna füze isabet ettiÄŸi belirtildi.

Kitaf hastanesine destek veren vakıf, sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 4'ü çocuk 7 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 8 kiÅŸinin yaralandığını açıkladı.

Vakfın yöneticisi Helle Thorning-Schmidt, "Bu zalim saldırı karşısında dehÅŸete düÅŸtük. YoÄŸun sivil nüfusunun bulunduÄŸu bölgede bir hastaneye ayrım gözetmeksizin yapılmış görünen saldırıda, masum çocuklar ve saÄŸlık çalışanları hayatını kaybetti. Bu tür saldırılar, uluslararası hukukun çiÄŸnenmesidir" ifadesini kullandı.

Thorning-Schmidt, Yemen'de çatışan taraflara silah satışının derhal askıya alınması ve çatışmanın sona erdirilmesi için diplomatik baskının artırılması çaÄŸrısında bulunarak "Çocukların hedef olduÄŸu bu savaşı sona erdirmeliyiz" ifadesine yer verdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de Husiler ile hükümete baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen, açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda büyük insanlık dramına sahne oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.