Sosyal Medya

Güncel

Nureddin Zengi direniş grubu, ÖSO’ya katıldı

Suriye'de, Esed rejimine karşı savaşan en güçlü direniş gruplarından Nureddin Zengi hareketi, kendini feshederek, Türkiye’nin destek verdiği, 23 direniş grubunu çatısı altında bulunduran Suriye Ulusal Ordusu'na (ÖSO) katıldı.



Suriye'de, Esed rejimine karşı mücadele veren Suriye Ulusal Ordusu (ÖSO), giderek güçleniyor. Suriye'de bir dönem, Halep ve Ä°dlib bölgelerinde Esed rejiminin ordusuna karşı mücadele veren en büyük direniÅŸ gruplarından Nureddin Zengi hareketi yaptığı yazılı açıklamada, kendini feshederek, Suriye Ulusal Ordu'suna (ÖSO), katıldığını ilan etti.

Zengi direniÅŸ hareketi, Suriye Ulusal Ordu (ÖSO) içerisindeki ‘Feylak el Mecd' adlı yapılanmanın 3. Tugayı'nı teÅŸkil etti. Grup, Esed rejimine karşı savaÅŸmaya devam edecekleri uyarısında bulundu.

Ocak ayının başında Halep'in batı kırsalında El Nusra'nın başını çektiÄŸi Heyeti Tahriri El Åžam (HTÅž) ile Nureddin Zengi hareketi arasında baÅŸlayan çatışmalar bir süre sonra yoÄŸunlaÅŸmıştı.
HTÅž, çatışmaların dördüncü gününde Nureddin Zengi direnil hareketinin elindeki tüm bölgeleri ele geçirmiÅŸti.

Türkiye'nin destek verdiÄŸi 23 ÖSO grubunun baÄŸlı bulunduÄŸu Ulusal Ordu'ya katılan Nureddin Zengi direniÅŸ grubu, Halep, Åžam ve Ä°dlib bölgelerinde Esed rejiminin ordusuna karşı etkili saldırılar gerçekleÅŸtirmiÅŸti. 
Suriye'nin Halep bölgesinde 2012 yılında Esed rejiminin ordusuna karşı mücadele etmek için kurulan Nureddin Zengi direniÅŸ hareketi, 2017 yılında HTÅž'ye katılmıştı ardından iç çatışmalar nedeniyle HTÅž'den ayrılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.