Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'Büyük Trabzon Buluşması'nda konuşuyor. Erdoğan "Ayasofya'yı ücretsiz hale getirebilmek için seçimlerden sonra aslına rücu ettirebiliriz. Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp, cami ismiyle müsemma haline getireceğiz." dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarından öne çıkanlar:

Ahirete irtihalinin 10. yılını geride bıraktığımız Muhsin YazıcıoÄŸlu kardeÅŸimi rahmetle yâd ediyorum. Milletimiz; Muhsin kardeÅŸimi cesaretiyle, yiÄŸitliÄŸiyle, samimiyetiyle ve elbette vesayetçiler karşısındaki o dik duruÅŸuyla hatırlayacaktır.

Hamasete, popülizme asla tevessül etmedik. Hiç kimseye iftira atmadık, kara çalmadık. Muhalefet, meydanları çamur siyasetiyle yalan, bühtan siyasetiyle kirletirken biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik.

Nasıl oluyor da hiçbir zaman bir araya gelmeyecek siyasi partiler ÅŸimdi bir araya geliyor?

Biz milletimizle kucaklaşırken onlar Ankara'da hala liste kavgası, isim, rant kavgası veriyordu. Seçmeni ancak sandık günü iyice yaklaşınca hatırladılar. Bu dönemi de üç beÅŸ salon toplantısıyla iki üç gazete röportajıyla atlatmaya çalışıyorlar.

51 kiÅŸinin ÅŸehit edildiÄŸi terör sonrasında "Ä°slam dünyasından kaynaklanan terör" demek Bay Kemal'in aklına geldi. Yeni Zelanda BaÅŸbakanı ve halkının gösterdiÄŸi vicdanlı tavrı maalesef gösteremedi.

Bay Kemal'in ortaya koyduÄŸu adayın da (Ekrem Ä°mamoÄŸlu) herhalde ondan farkının olmadığını göreceksiniz. Ä°stanbul'a böyle bir genel baÅŸkanın, böyle bir adayının faydası olabilir mi?

Biz Sivas'tayken, Rize'deyken, Trabzon'dayken onlar (muhalefet) hala Ankara'da bölücü örgütün uzantılarıyla pazarlık yapıyorlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.