Sosyal Medya

Güncel

Habertürk yazarı: 2020 seçiminde ABD'nin başkanı o olacak

Serdar Turgut- Habertürk



Büyük ÅŸehir liberallerinde ve devletin geleneklerine baÄŸlı elitleri arasında Trump yönetiminin hem Amerika’ya hem de global düzene çok zarar verdiÄŸi ve bu yüzden 2020 seçiminde onun deÄŸiÅŸeceÄŸi umudu var.
 
Ä°tiraf etmeliyim ki ben de bu tür analizlerle arada bir kendini avutmaya çalışanlar arasındayım. Psikolojik öz terapi giriÅŸimi gibi bir ÅŸey bu.
 
Ama tecrübe gereÄŸi arada kendime gerçeklik testi ÅŸartlarını da uyguluyorum ve bu tür analizlerin boÅŸuna hatta aptalca olduÄŸunu, var olan gerçekliÄŸin tamamen tersini ÅŸeyler söylediÄŸini görüyorum.
 
 
2024’E KADAR TRUMP 
 
 
Tüm adaletsizliklerine, had safhada itici kararlarına, çocuksu kavgacılığına ve dünya düzenini bir daha zor toparlanacak kadar alt üst etmesine raÄŸmen 2020 yılında Trump mutlaka yeniden baÅŸkan seçilecek.
 
Bunu ona zarar vermesi beklenen ve umulan Mueller raporundan hiçbir ÅŸey çıkmamasından sonra yazdığıma bakıp sadece bunu düÅŸünüp analiz yaptığımı sanmayın.
 
Ona rakip çıkarması beklenen Demokrat Parti’nin hali de içler acısı durumda.

ABD'NÄ°N DE BÄ°R CHP'SÄ° VAR 
 
Demokrat Parti'nin durumu bizdeki CHP’ye benzemeye baÅŸladı. Bol fikir ve tartışma var ama gerçek liderlik vasfı ortaya koyabilen ortada yok. Partinin içi çocuk müsamere yarışmasına katılır gibi davranan baÅŸkan adayları ile doldu. Nerdeyse her gün daha önce adı hiç duyulmamış bir isim çıkıp Amerika’yı kendisinin kurtaracağını anlatıyor.
 
Bir tek Obama’nın eski baÅŸkan yardımcısı Joe Biden devlet adamlığına yakışır bir aday olabilir ama partinin gençlerden destek alan aşırı soldaki kesimi onun ayağını kaydırmaya uÄŸraşıyor sürekli. Bunlar gelip CHP Parti Meclisi'nden ayak kaydırma taktikleri alsalar çok daha baÅŸarılı olacaklarına inancım tam. Demokrat Parti'nin bu ÅŸekilde CHP'lileÅŸmesi Amerikan demokrasisinin de sonunu getirecek. Trump ile sona zaten hızla yaklaşıyordu; Demokrat Parti de bu haliyle süreci hızlandırıyor.

YAZININ TAMAMI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.