Sosyal Medya

Güncel

Kemal Öztürk: Nur Camii imamı Cemal Fouda herkesi kendine hayran bıraktı

Kemal Öztürk- Yeni Şafak



Yeni Zelanda’da yaÅŸananlar bize bir ÅŸeyler öÄŸretmeye devam ediyor. Krizi büyük bir baÅŸarıyla yürüten, sevgisi ve içtenliÄŸi ile herkesi kendine hayran bırakan BaÅŸbakan Jacinda Ardern’den sonra, ÅŸimdi de katliamın olduÄŸu Nur Camii imamı Cemal Fouda herkesi kendine hayran bıraktı.
 
GeçtiÄŸimiz Cuma günü namazda BaÅŸbakan’ın, devlet protokolünün ve dünyadan gelen çeÅŸitli dinlere mensup binlerce kiÅŸinin karşısında yaptığı konuÅŸma, herkese örnek olacak derin, saygın, kuÅŸatıcı ve ders verir nitelikteydi.
 
BaÅŸbakan Ardern herkesin örnek alması gereken bir liderse, Cemal Fouda da herkesin örnek alması gereken Müslüman bir imamdır.
 
KonuÅŸmayı çok kıymetli bulduÄŸum için, önemli kısımlarını sizin için buraya alıntıladım. Umarım Müslüman dünyasında bu imamların sayısı artar.
 
KALBÄ°MÄ°Z KIRIK AMA BÄ°Z KIRILMADIK
 
“Geçen Cuma bu camide dururken, 50 masum insanı öldüren, 42 kiÅŸiyi yaralayan ve dünyadaki Müslümanların kalbini kıran o teröristin gözünde, nefret ve cinnet gördüm.
 
Bugün aynı yerden baktığımda, binlere Yeni Zelandalının ve fiziksel olarak bizimle beraber olmayan ama manevi olarak bizimle olan milyonlarca kiÅŸinin gözlerinde, kalplerini dolduran sevgi ve merhameti görüyorum.
 
Bu terörist, habis bir ideolojiyle bizi birbirimizden ayırmaya çalıştı. Fakat biz Yeni Zelanda’nın ayrılmaz olduÄŸunu gösterdik…
 
Kalbimiz kırık ama biz kırılmadık.
 
Bizi bölmeye çalışanlara karşı ayaktayız, beraberiz ve kararlıyız…
 
ONLARIN KANI UMUT TOHUMLARINI SULADI
 
Bu, beyaz ırkın üstünlüÄŸünü savunan habis ideolojinin bize ilk saldırısı deÄŸil, fakat en ağır saldırısıdır.
 
Hayatını kaybedenlerin ailelerine sesleniyorum: Sevdikleriniz bir hiç uÄŸruna ölmedi.
 
Sizleri kaybetmemiz, Yeni Zelanda’nın birliÄŸi için bir kazanımdır. Sizlerin ayrılığı sadece bu millet için deÄŸil, insanlık için uyanıştır. Onların kanı umut tohumlarını suladı. Bununla beraber dünya, Ä°slam’ın ve birlikteliÄŸimizin güzelliÄŸini görecek.
 
Allah Kur’an’da ÅŸöyle der, “Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin. Onlar diridirler fakat siz bilmezsiniz”…
 
Onlar sadece Ä°slam’ın deÄŸil, bu milletin ve Yeni Zelanda’nın da ÅŸehitleridir.
 
NEFRET GÄ°DECEK VE SEVGÄ° BÄ°ZÄ° KURTARACAK
 
Burada toplanmamız, tüm çeÅŸitli renklerimizle dev insanlığımızın bir kanıtıdır.
 
Yüzler ve binler olarak burada sadece bir amaç için bulunmaktayız: Nefret gidecek ve sevgi bizi kurtaracak.
 
Yeni Zelanda halkına sesleniyorum, göz yaÅŸlarınız için teÅŸekkür ederim. Haka’nız için teÅŸekkür ederim. Çiçekleriniz için teÅŸekkür ederim. Sevginiz ve merhametiniz için teÅŸekkür ederim.
 
BaÅŸbakanımıza sesleniyorum. TeÅŸekkür ederim. LiderliÄŸiniz için teÅŸekkür ederim. Tüm dünya liderleri için bir ders oldu. Ailelerimize sarıldığınız için ve basit bir baÅŸörtüsü takarak bizi onurlandırdığınız için teÅŸekkür ederim. Sözleriniz ve ÅŸefkat gözyaÅŸlarınız için ve bizden biri olduÄŸunuz için teÅŸekkür ederim…
 
TeÅŸekkür ederim Yeni Zelanda, sevginin ve önemsemenin ne demek olduÄŸunu dünyaya gösterdiÄŸiniz için…
 
Cuma namazı için buraya gelen kardeÅŸlerime sesleniyorum:
 
Sizin ve benim yaÅŸadığım travmadan sonra kendimizi bir boÅŸlukta hissetmemiz kolaydır. Fakat Allah’ın bize vaadi haktır: “Onların başına bir musibet geldiÄŸinde, ‘kuÅŸkusuz biz Allah’tan geldik ve yine O’na döneceÄŸiz” derler. Kontrol ettiÄŸiniz öfkeniz, taÅŸan merhametiniz ve kararlılığınız için teÅŸekkür ederim.
 
KORKU POLÄ°TÄ°KALARI VE NEFRET SÖYLEMÄ°NE SON VERÄ°N
 
Ä°slamofobia öldürüyor. Bunun acısını Müslümanlar tüm dünyada yıllarca hissetti. (Ä°slamofobia) Kanada’da öldürdü, onun barbarlığını Norveç’te çocuklara karşı kullandı.
 
Ä°ngiltere’de, Amerika’da ve dünyanın diÄŸer ülkelerinde masum Müslümanlara karşı kullanıldı.
 
Ä°slamifobia bir gerçektir. Ä°nsanları insanlıktan çıkartıp, Müslümanlardan korkmaları için planlanmış bir kampanyadır. Bizim ne giydiÄŸimizden, yediklerimizden, ibadet etme ve inancımızı uygulama ÅŸeklinden korkutmak için yapılmış bir kampanyadır.
 
Korku politikaları ve nefret söylemlerine bir son vermeleri için, Yeni Zelanda dahil, komÅŸu ülkelere ve dünyadaki tüm devletlere çaÄŸrıda bulunuyoruz.
 
AÅžIRI SAÄžIN YÜKSELİŞİ Ä°NSANLIK Ä°ÇÄ°N KÜRESEL BÄ°R TEHDÄ°TTÄ°R
 
50 kiÅŸinin ÅŸehadeti ve 42 kiÅŸinin yaralanması, bir gece aniden gelen bir ÅŸey deÄŸildir. Bazı siyasi liderlerin, medya kuruluÅŸlarının Ä°slam ve Müslüman karşıtı söylemlerinin bir sonucudur.
 
Geçen hafta gerçekleÅŸen olay, dünyaya gösterdi ki, terörizmin bir ırkı, bir rengi ve bir dini yoktur. Beyaz ırkın üstünlüÄŸü ve aşırı sağın yükseliÅŸi, insanlık için büyük küresel bir tehdittir ve bir an önce sona ermelidir.
 
Allah’ım milletimizi ve Yeni Zelanda’yı barışla, güvenlikle mühafaza et ve habis ruhlu insanlardan koru. Allah’ım dünyanın geri kalanını barışla, güvenlikle ve huzurla muhafaza et.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.