Sosyal Medya

Güncel

İsmail Kılıçarslan: Rabia Naz’ı kim öldürdü?

İsmail Kılıçarslan- Yeni Şafak



Öncelikle kendi adıma bir hatadan, bir eksiklikten bahsedeyim. 12 Nisan 2018 günü Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde bulunan Rabia Naz’ın ölümünden yenice, sosyal medyada bir kullanıcının “Bundan söz etmeyecek misiniz?” demesiyle haberdar oldum. MeÄŸer Metin Cihan, Fuat UÄŸur, Cem Küçük, ÇiÄŸdem Toker gibi gazeteciler bu konuda epeyce inisiyatif almışlar.
 
Benim yazım biraz bu konuda birikmiÅŸ, zaten bilinen bilgileri tekrar gibi olacak ama olsun. Yeter ki Rabia Naz’ın son derece ÅŸüpheli ölümünün aydınlatılabilmesi için kamuoyu oluÅŸsun.
 
11 yaşında bir ana kuzusu olan Rabia Naz Vatan, o gün eczanede çalışan annesinin yanından ayrılıp eve gitmek üzere yola çıkmış. 17.15 civarında da bir ayağı bilekten kopmak üzere, bazı yerlerinde de yara ve çizikler olduÄŸu halde evlerinin önüne ağır yaralı olarak bırakılmış.
 
Rabia’nın babası Åžaban Vatan’ın anlattıklarına kulak verelim: “Kızımı en son Eynesil Belediye BaÅŸkanı’nın oÄŸlu Mehmet Ali SomuncuoÄŸlu görmüÅŸ. Bize ‘Rabia’yı dondurma yiyerek eve doÄŸru yürürken gördüm’ diye beyanda bulundu. Rabia’ya ‘dondurmanı bana ver’ diye takılmış. Kazadan sonra da Rabia’nın üzerinde kereste talaşı, saman gibi ÅŸeyler görünce durumdan ÅŸüphelendim. Yol güzergâhında terk edilmiÅŸ bir ev var. O evin içine girdiÄŸimde ahırda samanların ve talaÅŸların olduÄŸunu gördüm. Belli ki kızıma çarpan otomobilin sürücüsü Rabia’yı buraya getirip, kanları temizlemiÅŸ. O sırada üzerine yerde bulunan saman ve talaÅŸlar bulaÅŸmış. Ardından oto yıkamacıya gittim. Kendisi bana ‘siyah bir Doblo otomobili yıkadım. Adam telâÅŸlıydı, sürekli saÄŸa sola bakıyordu’ dedi. Tüm bu delilleri, ifadeleri ve ÅŸüpheli durumları polise anlattım. Maalesef bir sonuç alamadım. Kendi olanaklarımla güzergâhı gösteren 6 kamera kaydını da götürdüm. Katil veya katillerin bir an önce bulunup ortaya çıkarılmasını istiyorum.”
 
Babanın “bu intihar deÄŸil, trafik kazası” tezini, Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Birimi’nin verdiÄŸi otopsi raporu da açıkça destekliyor. Raporda ağır ÅŸekilde yaralanmanın düÅŸme deÄŸil, araba kazası sonucu oluÅŸabileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor.
 
Bence Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili akla en yatkın teori ÅŸu: Bir siyah Doblo Rabia’ya vurdu. Aracın sürücüsü, kızcağızı hastaneye götürüp belki de hayatını kurtarabilecekken paniÄŸe kapılıp -muhtemelen bir samanlıkta Rabia’yı temizlemeye çalışarak- evlerinin önüne intihar süsü vererek bıraktı.
 
“Akla en yakın teori” diyorum çünkü olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.
 
Bu arada sizi, ölümün üzerinden yedi ay geçmiÅŸken TGRT Haber’de program yapan bir ikilinin, Fuat UÄŸur ve Cem Küçük’ün konuyla ilgili canlı olarak yayınlanan konuÅŸmalarından da haberdar edeyim. Fuat UÄŸur ÅŸöyle diyor: “Bir kızın bir trafik cinayetinde öldürülmesi ve tabii küçük bir yer, kazayı yapan, öldüren de çocuÄŸu getiriyor, evinin önüne koyuyor, sanki yukarıdan düÅŸmüÅŸ gibi. Sonuçta bu saptanıyor. Burada cinayeti iÅŸleyen belli, söyleniyor, cinayeti iÅŸleyen bir isim var. Yani bu iddia olarak ortaya atılıyor. Herkes biliyor ama.” Program esnasında Fuat UÄŸur’un iddiasını bu kez Cem Küçük tamamlıyor ve ÅŸöyle diyor: “Belediye baÅŸkanının yeÄŸeni.” Ardından Fuat UÄŸur devam ediyor: “Ä°ddia olarak ortaya atılan isimle ilgili olarak herhangi bir soruÅŸturma bir türlü yapılamıyor.” KonuÅŸmanın ilerleyen bölümünde Cem Küçük, Ä°HA bölge muhabiri Fuat Bodur’dan aldığı bilgilere dayanarak ÅŸunları anlatıyor: “GeçirdiÄŸi kaza aslında onu öldürecek bir kaza deÄŸil. Ama kızı o panikle evin önüne bırakıyorlar. Åžimdi yedi ay olmuÅŸ, Åžaban Vatan ve eÅŸi isyan ediyor. Benim oradaki emniyete de iki çift lafım var. Yahu siz ne yapıyorsunuz? Oranın savcısı, polisi, siz ne yapıyorsunuz?”
 
Rabia Naz’ın ailesinin “Olayın faillerinin ortaya çıkartılmamasında AK Partili vekiller Nurettin Canikli ve Cemal Öztürk’ün dahli var” iddiasına Nurettin Canikli, Åžubat ayı içerisinde çok net ÅŸekilde cevap vermiÅŸ: “Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Ä°nanamıyorum. Nasıl böyle bir ÅŸeye ismim bulaÅŸtırılır? Hatta Vali Bey’e ‘idari soruÅŸturmayı, babanın da iddialarını dikkate alarak yeniden tüm kamuoyuna açık bir ÅŸekilde yapın’ dedim. ‘Konu yargıda olduÄŸu için hukuki olarak yapamıyoruz’ dedi. Sonra ben Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Bey’i aradım bugün. Ona da aynı ÅŸeyi söyledim. Hem savcılığa olayın bu yönünü soruÅŸturması için suç duyurusunda bulunduk, hem de Adalet Bakanımıza da, ‘babanın iddialarını da dikkate alarak açık bir soruÅŸturma yapılsın’ dedim.”
 
Lafı eÄŸip bükmeden, dümdüz söylemek lazım: Ölümünün üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiÅŸ; adli tıp raporunun ‘intihar deÄŸil, trafik kazası’ dediÄŸi; bazı kamera kayıtlarının silinip bazı delillerin karartıldığı iddiaları dolaÅŸan böylesi bir durumda Adalet Bakanlığımıza düÅŸen vazife, olaÄŸanüstü bir ÅŸeffaflıkla olayın üzerine gitmektir. Gerekirse soruÅŸturmayı daha önce soruÅŸturmada görev almamış yeni bir ekiple yeniden baÅŸlatmak ve meseleyi kamuoyunun bütününü tatmin edecek ÅŸekilde açıklığa kavuÅŸturmak önceliktir.
 
Rabia Naz’ın katili bulunmalıdır. DeÄŸil belediye baÅŸkanının yeÄŸeni ya da oÄŸlu, baÅŸkanın kendisi bile olsa bulunmalıdır bu kazayı yapan. Nurettin Canikli’nin çaÄŸrısına kulak verilmelidir. Olayı karartan tek bir kirli polis, tek bir kirli yargı çalışanı, tek bir siyasi varsa en ağır ÅŸekilde cezalarını bulmalıdırlar. Yok, bu bir komplo, bir planlama iÅŸiyse bu da ortaya bütün açıklığı ile çıkarılmalıdır.
 
Güvencem ise ÅŸudur: Adalet duygusuna çok güvendiÄŸim, kılıcının iki yanı da keskin olan bir Adalet Bakanı olarak bildiÄŸim Abdulhamit Gül, inanıyorum ki Rabia Naz’ın ölümünü öncelikli gündemi haline getirmiÅŸtir zaten. Gerçekler hızla ortaya çıkmalı, adalet yerini bulmalıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.