Sosyal Medya

Güncel

Donald Trump 'Golan Tepeleri' kararnamesini imzalamaya hazırlanıyor

İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Ulaştırma Bakanı Katz, 'Başkan Trump, yarın Başbakan Netanyahu'nun huzurunda, İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıyan kararnameyi imzalayacak.' diye konuştu.



Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Vekili ve UlaÅŸtırma Bakanı Yisrael Katz, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Ev'de yapacağı görüÅŸmede iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'ni "Ä°srail toprağı" kabul eden kararnameyi imzalayacağını söyledi.

Katz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ä°srail basınında, Trump'ın yarın Netanyahu ile Beyaz Ev'de yapacağı görüÅŸmede Golan Tepeleri'ndeki "Ä°srail egemenliÄŸini" tanıyan belgeyi imzalayacağı yönündeki haberleri doÄŸruladı.

Açıklamasında, Ä°srail ile ABD iliÅŸkilerinin, "hiç olmadığı kadar iyi" olduÄŸunu söyleyen Katz, "BaÅŸkan Trump, yarın BaÅŸbakan Netanyahu'nun huzurunda, Ä°srail'in Golan'daki egemenliÄŸini tanıyan kararnameyi imzalayacak." ifadesini kullandı.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'ta bulunan Netanyahu, yarın Beyaz Ev'de ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile görüÅŸecek. Trump ile Netanyahu salı günü yine Beyaz Ev'de akÅŸam yemeÄŸinde bir araya gelecek.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için Ä°srail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tam olarak tanımanın zamanı geldi." demiÅŸti.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.