Sosyal Medya

Güncel

Musul'da vali ve iki yardımcısı görevden alındı

Irak meclisi, nevruz kutlamalarındaki feribot faciasında 100'den fazla insanın yaşamını yitirdiği kentin yöneticilerini azletti.



Irak Meclisi, Musul'da 103 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi  feribot faciasında ihmali bulunduÄŸu gerekçesiyle Vali Nofel Hammad Agub ile iki  yardımcısını oy çokluÄŸuyla görevden aldı. 

Irak BaÅŸbakanı Adil Abdulmehdi'nin dün feribot faciasında ihmali  bulunduÄŸu gerekçesiyle Vali Agub'un  görevden alınması çaÄŸrısı üzerine bugün  mecliste olaÄŸanüstü oturum düzenlendi.

Oturuma iliÅŸkin meclisten yapılan yazılı açıklamada, Agub ile iki  yardımcısının oy çokluÄŸuyla görevden alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Feribota iliÅŸkin soruÅŸturmanın tamamlanması, hatası  olanların hesap vermesi, hayatını kaybedenlerin ÅŸehit sayılıp yakınlarına  tazminat verilmesine karar verildi." ifadesi kullanıldı.

Musul'daki Dicle Nehri üzerinde, geçen perÅŸembe günü bir feribotun  batması sonucu 103 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Sayıları net olarak bilinmeyen  diÄŸer vatandaÅŸların bulunması için de arama kurtarma çalışmaları yapılıyor.

SoruÅŸturma kapsamında feribot iÅŸletme müdürü ile 9 çalışanı gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.