Sosyal Medya

Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu: Giderek marjinalleşen bir partidir CHP

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP'nin içinde DHKP-C'li var, PKK'nın cenaze evlerine giden de var. Giderek marjinalleşen bir partidir CHP çünkü normal yollarla iktidara gelemeyenler marjinalleşiyor" dedi.



Antalya'da temaslarını sürdüren ÇavuÅŸoÄŸlu, Alanya Belediye BaÅŸkanı ve Cumhur Ä°ttifakı Belediye BaÅŸkan adayı Adem Murat Yücel'in düzenlediÄŸi 'Büyük Alanya YürüyüÅŸü'ne katıldı.
 
Alanya ÖÄŸretmenevi'nden baÅŸlayan ve Ä°skele Åželale önünde sona eren 3.5 kilometrelik yürüyüÅŸün ardından halka hitap eden ÇavuÅŸoÄŸlu, Alanya'da Adem Murat Yücel'i, Antalya'da Menderes Türel'i tekrar iÅŸbaşına getirme mücadelesinde gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın selamlarını getirdiÄŸini ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bana dedi ki 'Adem Murat Yücel'in projeleri benim projelerimdir. Menderes Türel'in tüm projelerinin arkasındayım.' Ben de bunun ÅŸahidiyim. Cumhur Ä°ttifakı kurulmadan önce de destekler verdik. Bundan sonraki süreçte de 82 projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık" diye konuÅŸtu.
 
'HIZLI TREN VE DOĞAL GAZI GETİRECEĞİZ'
 
Alanya-Antalya-Burdur otobanının ihaleye çıkacağını anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, hızlı tren ve doÄŸal gazı da Alanya'ya getireceklerini aktardı.
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:
 
"Ben memleketi çok seviyorum.' diyeceksiniz sonra yatacaksınız. Olur mu? Olmaz. Bazı CHP'liler var, 'Ben Atatürk'ü çok seviyorum.' diyor. Sonra, 'Atatürk'ün hangi ilkesini hayata geçirdin?' diyorum, bakıyorum ses yok. Böyle sorunca da sana saldırmaya baÅŸlıyorlar. Bunlar Atatürkçü deÄŸiller, Atatürk'ten geçinen asalaktırlar. Atatürk'ten geçiniyorlar çünkü baÅŸka sermayeleri yok. Bunların bu memlekete verecekleri bir ÅŸey yok. Bakınız bugün Adem Murat Yücel'in rakibi gelip de 'Alanya'da ÅŸu projeyi hayata geçireceÄŸim.' dedi mi? Menderes Türel'in rakibi gelip de 'Alanya-Antalya için ÅŸöyle projem var.' dedi mi? Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar slogancı ve rakiplerine çamur atarak ve çamur siyaseti yaparak seçileceÄŸini zannediyor. Millet artık bundan sıkılmış."
 
'DÜNYADAKÄ° MAZLUMLARIN UMUDUYUZ'
 
Yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸların yanı sıra dünyadaki tüm mazlumların beklentisinin olduÄŸunu dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, dünyadaki mazlumların umudunun Türkiye ve Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu ifade etti.
"Bizden baÅŸka Kudüs için sesini çıkaran var mı? Bizden baÅŸka Filistin'de, Somali'de mazlumlara sahip çıkan var mı?" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, Yeni Zelanda'da gerçekleÅŸen hain terörist saldırısından sonra CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bölgeye giderek geçmiÅŸ olsun dileklerini ilettiklerini hatırlattı. Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:
 
"Orada da gördük ki belki de 70-80 ülkeden Müslüman vardı. Hepsi, 'Bizim umudumuz sizsiniz, Recep Tayyip ErdoÄŸan'dır. Ne olursunuz bizi yalnız bırakmayın. Güçlü olun, ayakta olun. Siz çökerseniz ümmet çöker.' diyor. Ä°ÅŸte Cumhur Ä°ttifakı da bunun için kuruldu. Cumhur Ä°ttifakı ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehditleri bertaraf etmek için hainleri, teröristleri çukurlarına, inlerine gömmek için ve de bizimle mücadele etme cüretini gösterenlere haddini bildirmek için kurulmuÅŸtur. Vatanını, milletini seven, her an ÅŸehadete hazır insanların ve liderlerin kurduÄŸu ittifaktır, Cumhur Ä°ttifakı. Peki baÅŸka bir ittifak daha var, 'zillet ittifakı'. Bunu milletimiz söylüyor. Peki neden 'zillet Ä°ttifakı' diyoruz? Bizim CHP, Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi ile problemimiz var mı? Yok. Demokraside, partilerle ve onların görüÅŸleriyle bir problemimiz yok. Alanya'da o partilere oy verenlerle sorununuz var mı? Yok. Onlarla sohbet ediyor, çay kahve içiyoruz, meseleleri konuÅŸuyoruz. ÇoÄŸu zaman da 'Size oy vermiyoruz ama sizden baÅŸka da hizmet yapacak yok.' diyorlar sohbet arasında ama bizim problemimiz kimle vatan hainleriyle teröristlerle. Ä°ttifak kurabilirsiniz, 3-4 parti kurabilir. BaÅŸkalarıyla dayanışma içinde olabilirsiniz. Peki sizi FETÖ ile birleÅŸtiren ne? FETÖ, neden sizi yönetiyor, sizi PKK ile ittifaka zorlayan nedir? Sizi teröristlerle omuz omuza yürümeye iten nedir? GördüÄŸüm kadarıyla CHP'li arkadaÅŸlarımızın da büyük kısmı bunu istemiyor, kim zorladı? CHP'nin içinde DHKP-C'li var, PKK'nın cenaze evlerine giden de var. Giderek marjinalleÅŸen bir partidir CHP çünkü normal yollarla iktidara gelemeyenler marjinalleÅŸiyor."
 
'NE KADAR TERÖRÄ°ST, HAÄ°N, BÖLÜCÜ VARSA ZÄ°LLET Ä°TTÄ°FAKI'NIN Ä°ÇÄ°NDE'
 
Tüm aşırılıklara karşı olduklarını bildiren ÇavuÅŸoÄŸlu, "Siz PKK ile ele ele koalisyona niye girdiniz? Bunu söyleyin. Biz size, partinize oy veren Alanyalı kardeÅŸlerimize bir ÅŸey söylemiyoruz ama bu partilerde ne kadar terörist, hain, bölücü varsa 'zillet ittifakı'nın içinde. Çıkın, 'Yok.' deyin. Åžimdi listeler açıklanmaya baÅŸlandı. PKK'nın bu ittifakın içinde yerleÅŸtirdiÄŸi adayların listeleri açıklanmaya baÅŸlandı" diye konuÅŸtu.
 
'Ä°ZMÄ°R'Ä°N KAYNAKLARI O ZAMAN PKK'YA GÄ°DER'
 
Antalya, Ankara, MuÄŸla, Adana, Ä°stanbul ve Adıyaman'da CHP, Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'nin içindeki HDP adaylarının tamamını PKK'nın belirlediÄŸini iddia eden ÇavuÅŸoÄŸlu, eskiden ÅŸehirlerde çukur kazıp ülkeyi ele geçireceklerini zannedenlere hadlerini sınırların dışında da bildirdiklerini söyledi.
 
Belediyelerde iÅŸbaşına getirdikleri aracılığıyla milletin vergilerini, devletin gönderdiÄŸi paraları Kandil'e, daÄŸlara PKK'ya gönderenlere devletin gereÄŸini yaptığını ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Devlet bunları görevden aldı, kayyum atadı. Åžimdi o paralar hizmete gidiyor. Bunlar da ÅŸimdi ne yapıyor, biliyor musunuz? Bu adaylar yarın seçimi kazanırlarsa Allah korusun o belediyelerde, Ä°zmir'de, Antalya'da orada burada kazanırlarsa belediye baÅŸkanlarını baskı altına alarak o belediyenin imkanlarını Kandil'e gönderecekler. Bunu ben söylemiyorum, HDP'nin EÅŸ BaÅŸkanı Temelli diyor. Bu arada bu adam Kürt de deÄŸil. Neden o partinin içinde biliyor musunuz? Bunun geçmiÅŸi de öyle. Bunlar bölücü. Türkiye devletini yıkmak için ideolojik mücadele veren Türkler baÅŸaramadılar, ÅŸimdi PKK ile omuz omuza veriyor. Açıkça söylüyor, ne diyor? 'Mansur, seçildiÄŸinde benim oyumla seçildiÄŸini bilecek. Benim emrimden çıkmayacak.' diyor. Demedi mi? Zaten Ä°zmir'deki aday var ya onu da PKK-HDP belirledi. Yalan demiyorum, doÄŸru söylüyorum. Çünkü kahraman askerimiz polisimiz çukur zamanında bunlarla mücadele ederken Ä°zmir'de ilçe belediye baÅŸkanı olarak, 'Sizlerle dayanışma içindeyim, sizin yanınızdayım.' dedi, o hain. Åžimdi Ä°zmir'i teslim alırlarsa ne yapacaklar. Onlarla dayanışma içinde olan bir insan ne yapar? Ä°zmir'in kaynakları o zaman PKK'ya gider. Yanı başında PKK'nın yerleÅŸtirdiÄŸi çok sayıda HDP'li meclis adayı var."
"Artık eski Türkiye yok, eski ezik Türk milleti yok. Türk milletinin kendisine olan güveni, tekrar geldi. Artık o güveni kaybedemeyiz" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, eski karanlık dönemlere dönülmeyeceÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.