Sosyal Medya

Avrupa Birliği: İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini tanımıyoruz

Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin yaptığı açıklamalar üzerine, "Avrupa Birliği, uluslararası hukuka uygun olarak, İsrail'in Haziran 1967'den bu yana işgal ettiği topraklar üzerindeki egemenliğini tanımıyor" ifadelerini kullandı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı üzerinden "52 yıl sonra, ABD'nin Ä°srail Devleti ve Bölgesel Ä°stikrar için kritik öneme sahip stratejik ve güvenlik açısından önem taşıyan Golan Tepeleri Üzerindeki EgemenliÄŸini tam olarak tanıma zamanı geldi" ifadeleriyle yaptığı paylaşımın ardından, Ä°srail'in iÅŸgalinde bulunan Golan Tepeleri'ne iliÅŸkin tartışma yeniden alevlendi.

Konuyla ilgili Reuters'a açıklamalarda bulunan Avrupa BirliÄŸi (AB) Sözcüsü "Avrupa BirliÄŸi'nin pozisyonu deÄŸiÅŸmedi. AB, uluslararası hukuka uygun olarak, Golan Tepeleri de dahil olmak üzere Ä°srail'in 1967'den bu yana iÅŸgal altında tuttuÄŸu bölgelerdeki egemenliÄŸini tanımıyor ve bunları Ä°srail toprağının bir parçası olarak görmüyor" ifadelerini kullandı.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.