Sosyal Medya

Yavaş eleştirilere cevap verdi: Seçim bitince bunların ortadan kalkacağına inanıyorum

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerini değerlendirdi. "Seçim bitince bunların ortadan kalkacağına inanıyorum" diyen Yavaş, "Çünkü Ankara'da hayat durduysa, Türkiye'de de durur" dedi.



YavaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kendisine yönelttiÄŸi eleÅŸtirilerle ilgili olarak  "Hakkımda bu kadar ağır ve ön yargılı konuÅŸmasına raÄŸmen seçim bitince bunların ortadan kalkacağına inanıyorum. Tekrar ediyorum, ben o konuda zorluk çıkacağını sanmıyorum. Çünkü Ankara'da hayat durduysa, Türkiye'de de durur. Hayat durduÄŸu zaman da sadece bana oy verenler için durmuyor. Ona oy verenler için de duruyor" dedi.

Özkök'ün sohbetin devamında yönelttiÄŸi sorular ve YavaÅŸ'ın bunlara verdiÄŸi yanıtlar ÅŸöyle:

- Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu?

Hatırlarsınız 2009'da ben adayken Tayyip Bey Beypazarı'na geldi. Gidip çiçekle karşıladım onu. O dönemde 6.5 yıl muhalefette olduÄŸumuz halde hükümetten para aldım. Tayyip Bey'den de para aldım. BeÅŸir Atalay'dan aldım, Cemil Çiçek'ten aldım.

'PARAYI HÜKÜMETTEN ALDIYSAM BUNU VATANDAÅžA DA SÖYLERÄ°M'

- Aldığınız parayı nasıl kullandınız?

Åžöyle yaptım: Yaptığım ihale için BeÅŸir Atalay'ın bakanlığından para aldıysam, bunu vatandaÅŸa da söyledim. Hükümetten aldığımız parayla yaptığım iÅŸleri ve onlar hakkındaki gazete haberlerini aldım BeÅŸir Bey'e götürdüm. Sizin sayenizde oldu dedim. Benim bu konuda hiçbir kompleksim, siyasi endiÅŸem yok. Parayı merkezi iktidardan alıp bununla iÅŸ yaptıysam, bunu ne halktan ne onlardan saklarım. O yaÅŸları geçtik artık."

Zamanında onu çiçekle karşıladım, bu seçimden sonra makul çizgiye gelir.

'YILLARDIR SANDIK SANDIK DEYÄ°P SANDIÄžI KABUL ETMEMEK OLUR MU?'

- Görevden alma, kayyım tayin etme gibi bir ÅŸey bekliyor musunuz?

Ä°yi de bugüne kadar hep sandık sandık derken, o sandıktan çıkacak iradeye ters bir ÅŸey yapmak olur mu? Ben ÅŸahsen yapacaklarına inanmıyorum. Bunları seçim ortamı içinde söylenmiÅŸ sözler olarak kabul ve tahmin ediyorum. Ayrıca neden kayyım tayin edecek? Onun için bir sebep lazım. Bu seçimi bütün dünya izliyor ÅŸimdi. Yani Mansur YavaÅŸ'ın önünü keseceÄŸim diye ülkeye çok zarar verirsiniz.

'BÄ°R SÄ°YASÄ° HIRS UÄžRUNA BU ADAMIN KUYRUÄžUNA TAKILMAYA DEÄžER MÄ°?'

- Hakkınızda iddialarda bulunan kişi hakkında ne diyorsunuz?

Bunu kullananlara ÅŸunu diyorum. Bu ne ya Allah aÅŸkına. Bu ne hırstır. Bir çocuk istismarcısı bulmuÅŸsun onun kuyruÄŸuna takılmışsın. Bugün duruÅŸma vardı, adam mahkemeye bile gelmedi. Bana yükleneceksen bari itibarlı bir insan bul. Adam sizi elinde oynatıyor. Kullanacak baÅŸka bir adam bulamadınız mı? Maalesef medyanın bir kısmı çok insafsız bir tavır içinde. Hiç düÅŸünmüyorlar, bizlerin de çocuklarımız, ailelerimiz var, sevenlerimiz var. Bir seçim uÄŸruna bu hallere düÅŸmeye, bu kadar aÅŸağılara inmeye deÄŸer mi?"

'ADAMIN AYNI MONTLA GÖRÜNTÜSÜ VAR… VERDÄ°K… SAVCI BAKMADI BÄ°LE'

Adam bugünkü belediyenin baÅŸkan yardımcısı. Gidiyor duvara aleyhimize yazı yazıyor. Sahte afiÅŸ asıyor. Kim olduÄŸu apaçık belli, apartmana girerken, çıkarken görüntüleri var. Üzerindeki mont, afiÅŸ asan adamın üzerindekinin aynısı. Bütün bunları savcıya veriyoruz. ‘Yok teÅŸhis edemedim' diyor. Üstelik alay eder gibi en küçük incelemeye bile gerek duymaksızın iki dakikada karar veriyor. Yani medyanın bir bölümü yargısız infaz yaparken, bu tarafta da savcısı-hâkimi yargılı infaz yapıyor.

'SAKLAYIN BU GÖRÜNTÜLERÄ° YALANSA BÄ°R GÜN GÖSTERÄ°N'

Adam yemin ediyor vallahi billahi 20 bin iÅŸçi çıkaracak diye. Ben de vallahi billahi çıkarmayacağım diyorum. Belediyede çalışan o insanlara sesleniyorum. Ä°ÅŸte televizyonlarda yaptığım konuÅŸmalar ortada. Saklayın bu görüntüleri. VerdiÄŸim sözü tutmazsam koyun önüme.

'NE KORUMAM VAR NE DE KORTEJÄ°M, TEK BAÅžINA HALKIN ARASINDAYIM'

Biz bu görevlere halkın seçimi ile geliyoruz. Seçimi kazanmak kadar kaybetmek de vardır. Herkes buna saygı göstermeli. Ben iki seçim kaybettim. Ama bakın ne korumam var, ne arkamda kortej. Halkın içinde göÄŸsümü gere gere dolaşıyorum. Allah'a ÅŸükür bugüne kadar AK Partililer de dahil kötü hiçbir ÅŸeyle karşılaÅŸmadım.

'MELÄ°H GÖKÇEK'Ä°N YAPTIÄžI PARKLAR TIKLIM TIKLIMSA'

Parklara bakıyorum, mesela Gökçek'in yaptığı Mavi Göl, Göksu ve Gölbaşı'nın etrafı var, kalabalıktan gidemiyorsunuz. Her kesimden insan var, orada buluÅŸuyor. Daha ne kadar yeÅŸil alan yapsak dolacak demektir. Dolayısıyla bu tür alanları çoÄŸaltırsanız buluÅŸmayı ve kaynaÅŸmayı da saÄŸlarsınız.

'BU AY-YILDIZI YAKAMA DAHA DÜN TAKMADIM'

Her seçimde bir ÅŸey çıkarıyorlar. Geçen seçimde ülkenin istikbali demiÅŸlerdi, ÅŸimdi bekası diyorlar. Niye bir beka sorunu olsun ki? Yakasında ay-yıldızlı rozet taşıyan bir insanım. Ben o ay-yıldızı oraya dün takmadım. Önceki gün de takmadım. Kendimi bildiÄŸimden beri yakamda ve gönlümde. AKP'li bir belediye baÅŸkanı deÄŸil de ben olursam niye bir beka sorunu çıksın… GeldiÄŸim köken belli. Milliyetçi bir insanım ben. Yanlış ÅŸeyler bunlar. Zaten halk da itibar etmedi.

'ÅžU SON OLAYLAR OLMASAYDI ÇOK GÜZEL BÄ°R ORTAM VARDI'

Åžu son dakikada çıkarılan ÅŸeyler olmasaydı, Ankara'da son derecede güzel ve uzlaÅŸmacı bir hava vardı. Ä°nÅŸallah seçimden sonra yumuÅŸar. Böyle bir gerginlikten hiçbirimiz hoÅŸnut deÄŸiliz. Toplumun da hoÅŸnut olduÄŸunu sanmıyorum. ‘Ben MHP seçmeni, AKP seçmeni, CHP, Ä°YÄ° Parti seçmeni' diye bir ayrım yapmıyorum. Oy verecek bütün insanlara sesleniyorum. Herhangi bir partiyi hedef alacak bir siyaset yapmıyorum. Karşınızdaki insanları siyasi kimlikle deÄŸil de insan olarak görürseniz siyaseti de rahat yapıyorsunuz. O nedenle diyorum ki bu zihniyetteki belediye baÅŸkanları ülkede yukarıda oluÅŸmuÅŸ bu kutuplaÅŸmayı tabanda ortadan kaldırabilir.

'KUTUPLAÅžMAYI ÖNLEMEK Ä°ÇÄ°N ENCÜMENE AKP'LÄ° DE ALACAÄžIM'

KutuplaÅŸmayı önlemek için ilk adımı da ben atacağım. Seçimden sonra ÅŸöyle iyi bir ÅŸey olacak: Ankara'da gerçekten demokratik bir yapı oluÅŸacak. Birlikte yöneteceÄŸiz bu ÅŸehri. Encümene AK Partili de alacağım. Zaten olacak. Olmasa da alacağım.

'BENÄ°M SÄ°YASÄ° GÖRÜÅžÜM ÅžUYMUÅž BUYMUÅž KÄ°ME NE'

Benim siyasi görüÅŸümden kime ne? BaÅŸbakan, CumhurbaÅŸkanı bir ÅŸey söylüyor, gazeteciler gelip bana soruyorlar: ‘Siz bu konuda ne düÅŸünüyorsunuz?' Ne önemi var benim ne düÅŸündüÄŸümün? Ayrıca ben ÅŸöyle düÅŸünüyorum diye bütün Ankaralı da böyle mi düÅŸünecek? O nedenle ben ‘BoÅŸ verin benim ne düÅŸündüÄŸümü, siz bana belediye ile aldığınız hizmetle ilgili soru sorun' diyorum.

'BAÅžKAN ‘PARTÄ°M ÅžUNU Ä°STÄ°YOR' DEYÄ°P YASAKLAR KOYMAMALI'

 

Kimseye hayat dayatmıyoruz diyorlar ama dayatıyorlar. Belediye baÅŸkanları politik olmamalı diye düÅŸünüyorum. Politik olmazsanız, kimsenin hayat tarzına müdahaleniz de olmaz. Bizdeki yanlış ÅŸu: Biri belediye baÅŸkanı oldu mu ‘Partim ÅŸöyle istiyor' diye kendi yasaklarını getiriyor. Bu doÄŸru bir anlayış deÄŸil. Ä°nsanları özgür bırakmak lazım."

'BELEDÄ°YE BAÅžKANLARININ YETKÄ°SÄ° FAZLA, AZALTILMALI'

Åžimdi size ÅŸaşırtıcı gelebilecek bir ÅŸey söyleyeceÄŸim. Belediye baÅŸkanlarının yetkisi çok fazla. Ben buna karşıyım. Bu yetkiyi kullanıp kullanmama meselesi deÄŸil bu. Fazla diyorum çünkü bu yetki yanlış kullanılabilir. Çetin Altan'ın bir sözü vardır. ‘Ä°yi bir baÅŸkan ÅŸehrini ihya edebilir, kötü baÅŸkan ise imha eder' diyor. Ben bu yetkiyi ilçe baÅŸkanları ile paylaÅŸarak kullanacağım.

'BÄ°R ZAMANLAR Ä°LBER HOCA'SI, ATTÄ°LÂ Ä°LHAN'I BU ÅžEHÄ°RDEYDÄ°'

- Ankara eÄŸlenceli bir ÅŸehirdi ama ÅŸimdi sanki üzerine muhafazakâr bir ÅŸal örtüldü gibi. Rakibiniz bile "Gelen hemen kaçmak istiyor" diyor.

Muhafazakâr ÅŸal demek yanlış. Ölü toprağı serpildi demek lazım. DoÄŸru. Ankara'da canlı bir müzik ortamı vardı. Spor ortamı vardı. Ä°lber Ortaylı, Enis Batur, yaÅŸarken Yusuf Atılgan, Attilâ Ä°lhan bu ÅŸehirde otururdu. Rakibim haklı, ÅŸehrin entelektüel hayatı öldürüldü. Maalesef böyle bir ÅŸehir oldu. Hâlâ çok sayıda aydını var ama onlar da mutsuz. MüziÄŸi, sporu, eÄŸlenceyi ve özgürlüÄŸü bu ÅŸehre geri getirmeliyiz.

EN BÜYÜK BAÅžARIM BEYPAZARI KADININI DÜKKÂNA SOKMAKTI

Beypazarı'nda baÅŸardığımız en büyük olay kadınların çalışmasını saÄŸlamaktı. Beypazarı muhafazakâr bir kasaba. Bunu nasıl yapacağız dedik. Ama ÅŸimdi gidip bakın Beypazarı'na. Kadın-erkek herkes dükkânlarında çalışıyor. Ä°nsanlar sosyalleÅŸirse, bugün hepimizin ÅŸikâyet ettiÄŸi ÅŸu kutuplaÅŸma, ayrımlaÅŸma da kalkacaktır.

'BEN PARA BULAMAZMIÅžIM, RAKÄ°BÄ°M PARA MI BASACAK'

Rakibim benim için ‘O paraları bulamaz' diyor. Peki ben bulamadım diyelim. Rakibim ne yapacak? Para mı basacak? Böyle ÅŸey olur mu? Elbette bütçemize bakacağız, gelirimiz neymiÅŸ, giderimiz neymiÅŸ bakacağız. Ama biz önce ÅŸunu konuÅŸalım: Ankara ekonomisi çok kötü. Ä°nsanlar iÅŸsiz. Dükkânlar kapanıyor. Bizim ilk iÅŸimiz istihdamı arttıracak projeler. Biz 100 günde 100 proje diyoruz. Onlara öncelik vereceÄŸiz tabii ki.

'ANKARA'NIN BÜTÜN YERLEŞİMÄ° ARAZÄ°SÄ°NÄ°N SADECE YÜZDE 3'Ü'

Ä°sterse yapar. Ä°sterse ÅŸehrini zengin edebilir. Ä°ÅŸinsanının önünü açarsınız… Ä°nsan yatırım yapacak ama arsa paraları çok yüksek. Öyleyse siz arsa üretin, yer gösterin. Size bir rakam vereyim: Ankara'nın bütün yerleÅŸimi ÅŸu an sahip olduÄŸu arazinin yüzde 3'ü. Ama herkes aman yerim Ä°stanbul yolunun üstünde olsun, havaalanı yolunda olsun, Ä°zmir yolunda olsun istiyor. Böyle bir ÅŸey yok ki. Oraları pahalı tabii.

'1 MÄ°LYAR DOLAR HARCANAN SUYU AKITMAZSAK O BORULAR BOZULUR'

Ankara'da Kızılırmak'tan gelen su var. Bu su aslında 2050 yılında gelecekti, malum ÅŸeylerden dolayı öne alındı. 1 milyar dolara mal oldu. O suyu akıtmazsanız borular kullanılmaz hale gelecek. Ä°ÅŸte bu suyu kullanmak üzere büyük bir proje geliÅŸtirdik. Gölbaşı ile Bala arasında 1000 kilometrekarelik bir alanda aÅŸağı yukarı 250-300 bin dönüm civarında sulu tarım yapılacak hale gelecek. Sebze ekilirse 4 ile 7 milyar arası gelir saÄŸlanacak.

'ANKARA BÄ°LİŞİM VADÄ°SÄ° GÖLBAÅžI'NA KURULACAK'

Biz bu ÅŸehrin parlak beyinleri ile 2050'yi planlayacağız. Ankara'da parlak beyin çok. 200 bin üniversite öÄŸrencisi var. Ama üniversiteyi bitiren burada durmuyor. Bu insanları burada tutmanız lazım. Bunun için biliÅŸim vadisini Gölbaşı'na yapıyoruz. Manzarası güzel, yeÅŸiller içinde çalışacak. O insana çalışma duygusu verecek bir ortam hazırlayacağız.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.