Sosyal Medya

4 camiye balyozla saldırı düzenlendi

İngiltere'nin Birmingham kentinde dört camiye gece saatlerinde balyozla saldırı düzenlendiği belirtildi. Polis soruşturmasına terörle mücadele ekipleri de dahil edildi.



Birmingham'da dört camiye balyozla saldırı düzenlenmesi üzerine terörle mücadele ekiplerinin de dahil olduÄŸu geniÅŸ çaplı bir soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Polisten yapılan açıklamaya göre, bir ÅŸahsın saat 02.32'de kentteki bir caminin camlarını balyozla kırdığına dair ihbar alındı. Bu olaydan yaklaşık 42 dakika sonra da baÅŸka bir caminin benzer bir saldırıya uÄŸradığı bildirildi.

Bunun üzerine kentteki diÄŸer camileri gezen polis, iki ayrı ibaret yerinin daha benzer ÅŸekilde saldırıya uÄŸradığını belirledi. 

POLÄ°S: DÄ°NÄ° CEMAATLERLE YAKIN ÇALIÅžIYORUZ

Saldırıların birbirleriyle baÄŸlantılı olduÄŸuna inandıklarını açıklayan polis, olay yerlerinde delillerin toplandığını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiÄŸini duyurdu.

Polis Åžefi Dave Thompson, yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki saldırının ardından bölgedeki cami, kilise ve diÄŸer ibadet yerlerine destek vermek için ilgili mekanların cemaatleriyle yakın bir ÅŸekilde çalıştıklarını belirtti. 

Thompson, "Bunun gibi zor zamanlarda, toplumlarımızda uyumsuzluk, belirsizlik ve korku çıkarmaya çalışanlara karşı herkesin bir araya gelmesi son derece önemlidir" dedi.

Saldırıların nedeninin ÅŸu anda bilinmediÄŸini kaydeden Thompson, "SöyleyebileceÄŸim ÅŸey, polis ve Terörle Mücadele Biriminin, kimin sorumlu olduÄŸunu bulmak için yan yana çalıştıkları" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.