Sosyal Medya

Nazarbayev'in kızı Kazakistan'ın 'iki numarası' oldu

Eski Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in en büyük kızı Dariga Nazarbayeva, ülkenin siyasi hiyerarşisinde iki numaralı pozisyon olan Senato başkanlığı koltuğunun yeni sahibi oldu.



28 yılın ardından istifa eden Nazarbayev'in yerine geçen yeni Devlet BaÅŸkanı Kasım Cömert Tokayev'den boÅŸalan Senato baÅŸkanlığı için bugün seçim yapıldı.

Seçimi önde tamamlayan Nazarbayev'in en büyük kızı Dariga Nazarbayeva, ülkenin 'iki numarası' oldu.

Tokayev, bugün düzenlenen yemin töreninde Nursultan Nazarbayev'in politikalarını sürdüreceÄŸini ve temel siyasi konularda onun görüÅŸlerine güvendiÄŸini belirtmiÅŸti.

'NAZARBAYEVA DEVLET BAÅžKANLIÄžINA KADAR YÜKSELEBÄ°LÄ°R'

Sputnik'e konuÅŸan Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı Moskova Devlet Uluslararası Ä°liÅŸkiler Enstitüsü'nden (MGÄ°MO) Orta Asya uzmanı Andrey Kazantsev, Nazarbayeva'nın Senato baÅŸkanı seçilmesinin Nazarbayev ailesinin konumunu güçlendireceÄŸini ve kadın siyasetçinin gelecekte devlet baÅŸkanlığına kadar yükselebileceÄŸini gösterdiÄŸini ifade etti.

Birinci Özbekistan Devlet BaÅŸkanı Ä°slam Karimov'un kızı Gülnara Karimova'nın başına gelenlerin çok iyi bilindiÄŸini kaydeden Kazantsev, Nazarbayev'in bunun Kazakistan'da tekrarlanmasına müsaade edemeyeceÄŸini ve Senato'daki seçimin bunu garanti altına aldığını vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.