Sosyal Medya

Güncel

ABD'den ''Golan Tepeleri'' ile ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, yayımlanan raporda Golan Tepeleri için 'işgal altındaki' ifadesinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.



ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Kuveyt, Lübnan ve Ä°srail'e yapacağı ziyaret öncesinde basın mensuplarına ziyaretlerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Yöneltilen, 2018 Ä°nsan Hakları Raporu'nda Golan Tepeleri için 'iÅŸgal altındaki' ifadesinin kaldırılmasının yanlışlıkla olup olmadığı sorusuna cevap veren Bakan Pompeo, rapordaki her ifadenin doÄŸru ve bilinçli kulanılmış olmasını umut ettiÄŸini ve raporun gerçekleri yansıttığını ifade etti.

Pompeo, raporun amacının politika olmadığını, tüm dünyada insan hakları ihlallerini kaydedip, gerçekleri belgelemek ve düzenlemek üzere hazırlandığını belirterek, "Bu (rapor), gerçekleri dile getirdiÄŸimiz bir çalışma ve anladığımız ölçüde gerçekleri yansıtıyor" dedi.

"Raporlar gerçekleri yansıtıyor dediÄŸinize göre Golan Tepeleri'ni artık 'iÅŸgal altında' görmüyorsunuz" ÅŸeklindeki soruya ise Pompeo, "Bu olanları nasıl gözlemlediÄŸimize iliÅŸkin gerçekleri yansıtan bir rapor. (Raporun) Çok doÄŸru olduÄŸunu düÅŸünüyor ve arkasında duruyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nın her yıl yayımladığı insan hakları raporunun 2018 sayısında, Ä°srail'in iÅŸgali altındaki Batı Åžeria ile Golan Tepeleri ve yıllardır abluka altında olan Gazze Åžeridi için 'iÅŸgal altındaki' ifadesini kullanmamış, bu da Filistinli grupların tepkisini çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.