Sosyal Medya

Mısır kanallarında İhvan karşıtı propaganda sürüyor

Mısır'da iki ayrı televizyon kanalında İhvan karşıtı propaganda kapsamında ilginç açıklamalar yapıldı. Birinde eski bir politikacı Müslüman Kardeşler'in her şeyi din ile bağdaştırdığını söyleyerek 'Selam Aleykum' şeklinde selam verilmesini eleştirdi. Bir başka kanalda ise eski bir general Yeni Zelanda'daki terör saldırısını İhvan ile ilişkilendirdi.



Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ankara hükümetinin hilafeti kaldırmasından yalnızca dört sene sonra Mısır'ın Ä°smailiyye kentinde Hasan El Benna tarafından kurulan ve 1936'da merkezini Kahire'ye taşıyarak, bu ülkenin siyasi ve sosyal dönüÅŸümlerinin mihenk taşı haline gelen Ä°hvan-ı Müslimin (Müslüman KardeÅŸler) tarihleri boyunca bir kez daha hedefte.

Tarihleri boyunca iktidarlar tarafından baskılanan ve hapishanelere atılan Ä°hvan mensupları, son olarak Abdülfetah es-Sisi darbesiyle aynı akıbeti yaşıyorlar. Zaman zaman dünya basınına yansıyan idam haberleriyle hatırlansa da Mısır'da Müslüman KardeÅŸler karşıtı propaganda -Sisi rejimi desteÄŸiyle- halen sürüyor.

Son yaÅŸanan iki olayda; eski bir politikacı Müslüman KardeÅŸler'in her ÅŸeyi din ile baÄŸdaÅŸtırdığını söyleyerek "Selam Aleykum" ÅŸeklinde selam verilmesini eleÅŸtirdi. Bir baÅŸka kanalda ise eski bir general Yeni Zelanda'daki terör saldırısını Ä°hvan ile iliÅŸkilendirdi.

"SOKAKTA Ä°NSANLAR BÄ°RBÄ°RÄ°NE SELAM ALEYKUM DÄ°YOR"

Ülkede yayın yapan "Ten" kanalı Mısır Eski Kültür Bakanı'na "Müslüman KardeÅŸlerin iÅŸlediÄŸi suçlar nelerdir?" sorusunu yöneltti. Eski politikacı bu soruya ÅŸu ÅŸekilde cevap verdi:

"Mısır halkının aklını ve anlayışını deÄŸiÅŸtirmek için çalıştılar. Her ÅŸeyi dinle baÄŸdaÅŸtırdılar. Önce mutlu sabahlar derken ÅŸimdi sokakta insanlar birbirine Esselamu Aleyküm diyor."

Ä°ÅŸte o anlar:

 

YENÄ° ZELANDA SALDIRISIYLA Ä°LÄ°ÅžKÄ°LENDÄ°RÄ°LDÄ°

Bir baÅŸka kanalda ise telefonla yayına baÄŸlanan eski generallerden Nasr Salem, Ä°hvan'ın Yeni Zelanda'ya gittiÄŸini söyledi. Spiker bunun üzerine Salem'e "Ä°hvan'ın oraya gitmesiyle Yeni Zelanda'daki terör saldırısı arasında bir baÄŸlantı olabilir mi? Bunu Ä°hvan 'provake' etmiÅŸ olabilir mi, saldırıların devamı gelir mi?" diye sordu.

Salem "Kesinlikle, ÅŸüphesiz!" diyerek Müslüman KardeÅŸler'i IŞİD ile yan yana duruyormuÅŸ gibi göstermeye çalıştı.

Ä°ÅŸte o anlar:

 

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.