Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan kritik ''Türkiye'' açıklaması

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas'ın İsrail'in kışkırtmaları karşısında Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.



Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ä°srail'in kışkırtıcı ifadeleri karşısında Türkiye liderliÄŸi ve halkının yanında olduÄŸumuzu vurguluyoruz." dedi.

Hamas yetkilisi, "Ä°srail'in gerçekleri örtme çabaları gerçeÄŸi hiçbir ÅŸekilde gizleyemeyecektir. Nitekim Ä°srail 1948'de Filistin'i iÅŸgal edip Filistin halkını yurdundan ederek kurulan bir iÅŸgal devletidir ve ÅŸu an yeryüzünde terörün en çirkin ÅŸeklidir."ifadelerini kullandı.

Ümmet meselelerinde ve Filistin konusunda gurur verici duruÅŸu sebebi ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı takdir ettiklerini belirten Ebu Zuhri, Filistin'de iÅŸgal sona erene kadar Türkiye'nin daima Filistinlilerin yanında duracağından emin olduklarını söyledi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile oÄŸlu Yair Netanyahu, son zamanlarda Türkiye'yi ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı hedef alan açıklamalarda bulunmuÅŸtu.

Son olarak Yair Netanyahu'nun "Ä°stanbul'un adının Konstantinapol olduÄŸu" yönündeki sözlerine karşılık CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan dün, "Bin yıldır buradayız, inÅŸallah kıyamete kadar da burada olacağız. Ä°stanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.