Sosyal Medya

Mursi BaÅŸkan Ä°ken YemeÄŸini Tasla Evinden Getiriyordu

Gebze Sivil Dayanışma Platformu’nun düzenlediği programda dünya Müslümanlarının sorunları ve çözüm yolları gündeme getirildi.



Gebze Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Dünya Müslümanları ile Dayanışma Gecesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. BaÅŸta Filistin, Mısır, Türkistan, Yemen, Suriye ve Afganistan’da Müslümanlara yapılan baskı ve katliamlarla en son Yeni Zelanda’da Cuma namazı için toplanan Müslümanlara yönelik katliamın gündeme getirildiÄŸi programa konuÅŸmacı olarak Mısır Ä°hvanı resmi sözcüsü Dr. Talat Fehmi ile Ä°NSAMER BaÅŸkanı Dr. Ahmet Emin DaÄŸ katılırken, Grup YürüyüÅŸ de gecenin anlam ve önemine uygun ÅŸehadet, birlik ve dayanışma temalı ezgi ve marÅŸlar seslendirdi.SunuculuÄŸunu Engin Ataman’ın yaptığı, Adem AkbaÅŸ hocanın Kur’an’ı Kerim tilaveti ve H. Ä°brahim Yavuz hocanın okuduÄŸu duayla açılan programa platform üyesi Gebzeli sivil toplum kuruluÅŸu mensupları ile Gebzeliler büyük ilgi gösterdi, Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik gerçekleÅŸtirilen katliam kınandı.

VARLIKLA Ä°MTÄ°HAN EDÄ°LÄ°YORUZ

Gebze Sivil Dayanışma Platformu adına programın açılış konuÅŸmasını yapan Musa Öztürk, Dünya Müslümanları ile birlik ve dayanışma duygularını canlı tutmak için gerçekleÅŸtirdikleri gecenin geleneksel olarak her yıl tekrar edileceÄŸini belirtti. Musa Öztürk dünya Müslümanlarının son 150 yılda karşılaÅŸtıkları üzücü sürecin Müslümanların dağınıklığından ve güç sahiplerinin de bunu fırsata çevirmesinden kaynaklandığını ifade etti. Yeni Zelanda katliamı ile kelimelerin ifade etmekte güçlük çektiÄŸi fütursuz bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Musa Öztürk, “Mesele zalimlerin ne yaptığı deÄŸil, Müslümanların ayaÄŸa kalkıp kalkmama meselesidir. Davanın ciddi erleri olduÄŸumuzda meselemiz çözülecektir. Bizler Türkiye’de varlıkla imtihan ediliyoruz. Konforlu bir hayat yaÅŸayarak sorunlarımızı çözemeyiz. Paris saldırısında dünyayı ayaÄŸa kaldıran Avrupa Mısır’da dokuz genç idam edilirken, Türkistan’daki baskı ve zulümlere sessiz kalırken, Yeni Zelanda’daki saldırıyı terör olarak nitelendirmezken elbette iki yüzlülük yapacaktır. Bizler ümmeti ayaÄŸa kaldıracak iÅŸlere ciddiyetle eÄŸilmedikçe zalimler azgınlığını sürdürecektir” dedi.

Ä°SLAM DÜNYASINDAN ÇARPICI TESPÄ°TLER

Programın ilk sunumunu gerçekleÅŸtiren Ä°HH yönetim kurulu üyesi ve Ä°HH Ä°nsani ve Sosyal AraÅŸtırmalar Merkezi (Ä°NSAMER) BaÅŸkanı Dr. Ahmet Emin DaÄŸ, dünya Müslümanları ve Ä°slam dünyası ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Dünya Müslümanlarının milyonlarca kilometrekarelik bir coÄŸrafyada, yüzlerce etnik yapıdan, farklı ırk, renk ve dillere mensup insanlardan oluÅŸtuÄŸunu kaydeden Dr. DaÄŸ, “1.5 milyar Müslümanın 500 milyonu gayrimüslim ülkelerde azınlık olarak yaşıyor. Dünyanın yeraltı zenginliÄŸinin yüzde 50’si Ä°slam ülkelerinde ama dünyanın en fakir ülkeleri Ä°slam ülkeleri. Bu zenginlikler Müslümanlara deÄŸil, Batı’ya akıyor. 57 Ä°slam ülkesinin toplam gayri safi milli hasıla payı sadece Fransa kadar ediyor. 80 milyonluk nüfusuyla Türkiye GSMH açısından Ä°slam dünyasının en zengini. Dolayısıyla ümmete karşı sorumluluÄŸumuz artıyor. 1.5 milyar insanın yarısı okuma yazma bilmiyor. “Oku” ayetiyle baÅŸlayan bir dine mensubuz. 750 milyon Müslüman Kur’an dahi okuyamıyor. Bu oran kadınlarda yüzde 60 dolaylarında. Bu eÄŸitim kapasitesiyle Ä°slam dünyasının yaÅŸadığı sorunları aÅŸması mümkün deÄŸildir” dedi.

ZÄ°HÄ°NSEL VE SÄ°YASAL BÄ°RLÄ°ÄžE Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR

Müslümanların dayanışmasının önündeki en büyük engelin yine kendileri olduÄŸunu belirten Dr. Ahmet Emin DaÄŸ, “Ä°slam dünyasında 40 ayrı çatışma noktası var. Bunların çoÄŸunda sebep Batılı sömürgeciler deÄŸil. Müslümanlar birbiriyle çatışıyor. AteÅŸe benzin dökenler onlar ama aramızdaki savaşın sebebi biziz. Yeni Zelanda’daki katliam onlarca kez Pakistan’da, Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de yaÅŸandı. Hasta ruhlu insanlar mezhep taassubuyla birbirlerini katlediyor. Irak ve Suriye’deki durum diÄŸer Ä°slam ülkelerine mezhep gerilimi ihraç ediyor.Bizlerin öncelikle zihinsel birliÄŸe, sonra da siyasal birliÄŸe ihtiyacımız var. Onlar Müslümanlara karşı birlik ve beraberlik saÄŸlamada baÅŸarılılar. Avrupa ve Amerika’da her gün Müslümanlara, mabetlerine saldırı haberleri geliyor, fakat katliama dönüÅŸmediÄŸi için haber deÄŸeri bile taşımıyor.” dedi.

Dr. Ahmet Emin DaÄŸ konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

Ä°slam dünyasının yaÅŸadığı sorunları genel ve yerel sorunlar olmak üzere iki ana baÅŸlıkta toplamak gerekir. Genel sorunlarımız; birlik ve dayanışma duygularından yoksunluk, dini anlayıştaki problemler ve dini yaÅŸamadaki gevÅŸeklik, fakirlik ve sosyal adaletsizlik, cehalet ve ilimden uzaklaÅŸmadır. Yerel sorunlarımız ise; Suriye, Filistin sorunu, Irak, Afganistan, Mısır, Yemen, Arakan, DoÄŸu Türkistan, KeÅŸmir’dir. Bu sorunları çözmek için yapılması gerekenler siyasal olarak; Müslüman ülkeler arası birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanması, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı’nın rolünü artırmak, ortak siyasi ve ekonomik birlik kurmak, ortak para birimi, bilim ve eÄŸitim konularında iÅŸbirliÄŸidir. Toplumsal olarak, ümmet bilincini geliÅŸtirmek, sivil ittifakları artırmak, yardımlaÅŸma kurumları tesis etmektir. Bireysel olarak ise, dinimizi iyi öÄŸrenmek, taassuptan uzak durmak, bağışlara önem vermek ve dua etmektir.

DR. TALAT FEHMİ: MURSİ BAŞKAN İKEN YEMEĞİNİ TASLA EVİNDEN GETİRDİ

Son olarak kürsüye çıkan Mısır Müslüman KardeÅŸler Hareketi (Ä°hvan) resmi sözcüsü Dr. Talat Fehmi, Mısır’da devam eden zulüm ve 3 Temmuz 2013’te Sisi diktası tarafından yapılan darbeyle ilgili gerçekleri paylaÅŸtı. Mısır’da yaÅŸanan Sisi darbesine Mursi tarafından Mısır’ın bağımsızlaÅŸması için atılan siyasal ve ekonomik adımların yol açtığını belirten Dr. Talat Fehmi, “ABD’nin Mısır Büyükelçisi Anne Peterson dedi ki, ‘Mursi baÅŸkan olduktan sonra bizim talimatlarımızı dinlemedi.’ Ona ÅŸöyle cevap verdim. Evet Mursi, sizi dinlemedi. Sizin talimatlarınıza asla boyun eÄŸmedi. Mursi Mısır’ın kendi silah fabrikasını kurdu. Kendi ülkesinin gıda üretiminin kendisine yetmesi için çalıştı. Nil’in sularını Mısır’ın çıkarları için kullandı. Yerli otomobil, yerli tablet, yerli uydu çalışması baÅŸlattı. Dünya güçlerine borç almak için avuç açmadı. Ä°ÅŸsizlik azaldı. Bir yılda memur maaşını yüzde 60 artırdı. Normalde yüzde 10-20’lik artış Mısır’da iyi kabul edilir. Mursi bir yıl içinde herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. MaaÅŸ almadı, bazı harcamaları cebinden ödedi. BaÅŸkan iken yemeÄŸini tasla evinden getirdi.Yardımcıları da görevdeyken maaÅŸlarına dokunmadı. Mursi görev süresinde kendisine ayrılan malikaneye taşınmadı. Kirada oturmaya devam etti” diye konuÅŸtu.

Ä°SRAÄ°L DARBE Ä°ÇÄ°N MÄ°LYARLARCA DOLAR HARCADI

Ä°hvan resmi sözcüsü Dr. Talat Fehmi ÅŸöyle devam etti:

Mursi göreve baÅŸladıktan sonra ABD ve Siyonizmin isteklerine aykırı bir siyaset izledi. Türkiye, Ä°ran, Pakistan, Rusya, Brezilya, Çin’i ziyaret etti. Bir yıl boyunca Sina-Refah sınır kapasını açarak Gazze’lilerin geçim ÅŸartlarının düzelmesine yardımcı oldu. Bizatihi Ä°srail’in açıklamalarında “Mursi gelince endiÅŸelendik. Bütçenin büyük bölümünü Mursi’nin hamlelerini bertaraf etmek için ayırdık dediler. Ä°srail Gazze’de savaşın durması için ABD aracılığıyla savaşın durması için yardım istedi. Devletin tüm organları Mursi’yi yalnız bıraktı. Ä°srail darbeden sonra açıklama yaptı. EÄŸer Mursi bir yıl daha kalsaydı onun projelerini baÅŸarısız kılamazdık, milyarlarca dolar harcadık. EÄŸer Mursi yönetimi kalırsa Türkiye Mısır anlaÅŸacak. Bu Ä°srail’in yok olmasına yeterli gelecektir dediler.

TÜRKÄ°YE VE MISIR ARASINDAKÄ° FARK

Bize, 15 Temmuz’daki darbe teÅŸebbüsü baÅŸarısız oldu. Türkiye ile Mısır arasındaki fark nedir diye soruyorlar. Bu iki ülke kıyas edilemez. Sizin 70 yıllık demokrasiniz vardı, bizim henüz bir yıl olmuÅŸtu. Türkiye 70 yıllık demokrasi serüveninde pek çok darbe yaÅŸadı. Ä°lk darbede Adnan Menderes ve arkadaÅŸları idam edildi. Bu darbe Ä°slamcılara yapılmamıştı. Darbelerin genel hedefi özgürlükleri kısıtlamaktır. Türkiye’nin RP, Fazilet ve AK Parti baÄŸlamında 25 yıllık belediye tecrübesi var. Bu sürede ciddi sosyal hizmetler yapıldı. Mısır’da Mübarek döneminde istisnasız bütün odalar, öÄŸrenci birlikleri, belediye seçimlerinde Ä°hvan kazandı, Mübarek baÅŸ edemeyince hepsini kapattı. 6 mahkeme sadece Ä°hvan için kuruldu. Ben sekiz defa tutuklandım. Darbeden sonra ÅŸu an 60 bin Ä°hvan mensubu cezaevlerinde iÅŸkence altında zulüm görüyor. Bize neden boyun eÄŸmiyorsunuz? Neden teslim olmuyorsunuz diyorlar, Biz sadece Allah’ın önünde eÄŸiliriz. Mısır halkı bu süreçte bize daha fazla yaklaşıyor, ısınıyor, merak edip araÅŸtırıyor. Zafer inananların olacaktır inÅŸallah.

Talat’ın konuÅŸmasını dinleyen gençler, sık sık tekbir getirerek, “Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi, ÅŸehitlerin yolunu sürdüreceÄŸiz, yaÅŸasın ümmet dayanışması, Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Ä°srail” sloganları attı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.