Sosyal Medya

Güncel

Süleyman Soylu: Önümüzdeki 4.5 yıl seçim olmayacak, tam 50 yıl sonra ilk kez böyle bir şey gerçekleşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini belirterek "Bakın önümüzdeki 4.5 yıl seçim olmayacak Türkiye'de. Tam 50 yıl sonra ilk kez böyle bir şey gerçekleşecek" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Demre ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaÅŸlara hitap etti. Türkiye'nin önemli bir seçime gittiÄŸini belirten Soylu, önümüzdeki 4.5 yıl bir daha Türkiye'de seçim olmayacağını söyledi. Ülkede 1969'dan bugüne kadar 4.5 yıl seçimin olmadığı hiçbir dönem yaÅŸanmadığına dikkati çeken Soylu, ülkenin çok sıkıntılar, dertler yaÅŸadığını söyledi.
 
Ülkede baÅŸbakan ve bakanların asıldığını anlatan Soylu, "Bu ülkede darbeler yapıldı. Her 10 yılda bir bizi korkutmak için yüzde 8 binlik gecelik faizler oldu. DeÄŸerlerimize, törelerimize saldırdılar. Polis arabasına koyacak benzini, mazotu bulamayan bir Türkiye'yi hep beraber yaÅŸadık. Emekli maaÅŸlarını ödeyemeyecek bir Türkiye vardı. 500 milyon dolar için IMF'in kapılarında süründük" diye konuÅŸtu.
Terörle mücadele ederken Amerika ve Avrupa'nın verdiÄŸi silahları 'ÅŸurada kullanırsınız, burada kullanamazsınız' diye sonradan parmak sallamalar yaÅŸandığını savunan Soylu, "Bu ülkede Menderes'ten Demirel'e, Erbakan'dan TürkeÅŸ'e kadar bütün siyaset adamlarını, devlet adamlarını gazete manÅŸetleriyle sindirmek, onları itibarsız hale getirmek, milletin gözünden düÅŸürmek, korkutmak ve ürkütmek için yapılan onca senaryo oldu. Ailelerine kadar saldırmalar oldu. Kendi dediklerini yapmayınca, onları milletin içerisine çıkamaz hale getirmek için ellerinden gelen her ÅŸeyi yaptılar" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
'BU MÄ°LLET KARDEÅž KAVGASINDAN ÇOK ÇEKTÄ°'
 
Süleyman Soylu, bu milletin terörden, anarÅŸiden, kardeÅŸ kavgasından çok çektiÄŸini vurgulayarak, "Türk Kürt, Alevi Sünni, saÄŸcı solcu, laik dindar, başı açık başı örtülü, yıllardan beri bu milletin yakasından düÅŸmüyorlar. Gecenin bu saatinde ben buraya, on yıllardan beri bu millete çektirdiklerine raÄŸmen, tehdit etmelerine raÄŸmen, korkutmalarına raÄŸmen hiç eÄŸilmediniz, dimdik durdunuz, onun için geldim" dedi.
 
Millete yukarıdan bakıp, "evet iktidar olursunuz ama muktedir olmazsınız" diyenlere milletin gereken cevabı verdiÄŸini anlatan Soylu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
"Bankaları hortumladılar. 53,5 milyar dolar bu ülkenin bankalarından, bu ülkenin milletine kambur olarak yüklediler. Gezi olaylarında faiz yüzde üç buçuk, dörttü. Bakın birisi 1997, ötekisi 2013 aradaki tarihe bakar mısınız Allah rızası için. Yıllar sonra yine aynı senaryoyu ortaya koydular. Faiz yüzde üç buçuk dörtten, Gezi olaylarının sonunda faiz yüzde 11-12'ye çıktı. 100 milyar dolarlık yatırım yapmıştık yetmedi. IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir prangadan, bir mahkumiyetten daha kurtulmuÅŸtuk ve Türkiye'de faizi üç buçuk dörtten, Gezi olaylarında 15'e yükselttiler. Hiç acımadılar Türkiye'ye. 17-25 Aralık darbesinden, 6-7 Ekim olayları, ardından 7 Haziran seçimleri. HDP denilen parti 7 Haziran'da yüzde 13 oy aldı ama durmadılar. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'yu yaktılar. Camileri, okulları, spor salonlarını, kütüphaneleri, Siirt Hastanesi'ni yaktılar. 25 bin evi tarumar ettiler. Ä°nsanlar orada yaÅŸayamaz oldu. Hiç düÅŸmediler bu ülkenin yakasından. 15 Temmuz darbesi. O Amerikan uÅŸağı olan, Pensilvanya'daki ÅŸarlatanla bu ülkeyi teslim almak istediler. Bu ülkenin onurunu, ÅŸerefini teslim almak istediler."
 
Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurmak isteyenlerin ardından Afrin'de bir terör merkezi oluÅŸturup Türkiye'nin güneyi ve OrtadoÄŸu ile olan bağını tamamen koparmak istediklerine iÅŸaret eden Soylu, Türkiye'yi birilerinin içine sıkışmış bir devlet haline getirmek istediÄŸini belirtti.
 
Amerika'nın döviz operasyonları yaptığını, Türkiye'nin tam seçime giderken iktidar ile milletin arasını bozup önümüzdeki 4,5 yıl için bir zafiyet oluÅŸturabilir miyiz çabasına girdiÄŸini vurgulayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu, ÅŸöyle devam etti:
"Bunların tezgahları ve oyunları bitmiyor. Az buçuk zayıfa düÅŸersek bu oyunları kat be kat üzerimizde oynayacakları apaçık ortadadır. Kutsallarımıza saldırdılar. Bu ülkede ezanı Muhammedi'yi yasaklamışlardı. Bu millet 50 gramlık oy pusulası ile ezanı Muhammedi'yi aslıyla buluÅŸturdu. Çok uzak deÄŸil 28 Åžubat sürecinde 20 yıl önce çocuklarımızın 15 yaşından önce Kuranı Kerim okumasını yasakladılar. Okutamazsınız dediler. Bu millet 3 Kasım 2002'de Tayyip ErdoÄŸan'ı iktidara getirdi. Onun da önü açılmış oldu. O da 50 gramlık oy pusulası ile oldu. Yıllarca bir vesayet sistemiyle yönettiler. Ä°stediklerini indirdiler, istediklerini bindirmeye çalıştılar. Åžimdi millet 50 gramlık oy pusulası ile hükümet sistemini deÄŸiÅŸtirdi. Bakın önümüzdeki 4,5 yıl seçim olmayacak Türkiye'de.Tam 50 yıl sonra ilk kez böyle bir ÅŸey gerçekleÅŸecek. "
 
'IRAK'IN KUZEYÄ°NDE DE DEVLET KURDURMADIK'
 
Türkiye önemli iÅŸler yapıldığını anlatan Soylu, Irak'ın kuzeyinde devlet kurmak isteyenlere Amerika'nın destek olduÄŸunu, Afrin'e binlerce tır silah gönderdiÄŸini söyledi.
 
Irak'ın kuzeyinde devlet kuramadıklarını, Afrin'de terör merkezini devam ettiremediklerini vurgulayan Soylu, "Irak'ın kuzeyinde de devlet kurdurmadık. Afrin'in merkezine de Amerika bize dedi ki 'eÄŸer girerseniz başınıza iÅŸ açarsınız.' Çatır çatır girdik mi? Girdik ve terörü oradan kazıdık aldık. Tarihe bir not bıraktı Tayyip ErdoÄŸan. Bu kararları Tayyip ErdoÄŸan verdi. Sizin 50 gramlık oy pusulanızın vermiÅŸ olduÄŸu irade ve güçle verdi. Hem Irak'ın kuzeyinde devlet kurdurmadı. Hem de Afrin'den terörün kökünü kazıdı ve bütün dünyaya dedi ki; 'Ey dünya size Türkiye olarak sesleniyoruz. Bizim coÄŸrafyamızda bize raÄŸmen kimseye oyun kurdurmayız'" diye konuÅŸtu.
Türkiye'nin dünyanın en kıymetli topraklarında olduÄŸunun altını çizen Soylu, bu topraklarda güçlü bir devlet istemeyenlerin bulunduÄŸunu dile getirdi.
 
Kendisinin çok sert konuÅŸtuÄŸuna yönelik eleÅŸtirilere cevap veren Soylu, "Bana kızıyorlar çok sert konuÅŸuyorsun diye, ben sert mi konuÅŸuyorum? Kadın diyecek ki 'Ben sırtımı PKK'ya, ben sırtımı PYD'ye dayadım.' Biz ne diyeceÄŸiz Allah aÅŸkına? Sen sırtını PKK'ya, ben sırtımı PYD'ye yasladın ÅŸimdi sana 4 duvar verdik. Ä°ster o duvara daya, ister o duvara daya" dedi.
 
Ülkenin huzurunu, birliÄŸini ve beraberliÄŸini kimseye bozdurmayacaklarını bildiren Bakan Soylu, bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
 
Terörle mücadeleye kararlı bir ÅŸekilde devam edeceklerini belirten Soylu, "13-14 yaşındaki kızları daÄŸa götürüp Murat Karayılan ile Cemil Bayık hayvanlarına o kızları taciz ettirenlere, tecavüz ettirenlere ve anaları evde yaÅŸlı bırakanlara eÄŸer hesabını sormaz, burunlarından fitil fitil getirmezsek namerdiz" dedi.
 
'ON YILLARDIR BU TEZGAHI UYGULUYORLAR'
 
Ülkeyi köklerinden, deÄŸerlerinden, gelenek ve göreneklerinden ayırmak isteyenlerin olduÄŸuna iÅŸaret eden Soylu, "Bizi zayıflatıp bu kıymetli toprakları ele geçirmeye çalışıyorlar. On yıllardır bu tezgahı uyguluyorlar. Etrafımızda ne kadar ülke varsa bunların hepsini huzursuz yaptılar. Huzursuz yapamadıkları tek ülke Türkiye. Onun içi anamızdan emdiÄŸimiz sütü burnumuzdan getirmeye çalışıyorlar" diye konuÅŸtu.
 
Soylu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Ä°mralı'dan serbest bırakılması için yürüyüÅŸ yapanlara 'milletvekili' demediÄŸinin altını çizerek, bu kiÅŸilerin milletin vekili unvanını almayı hak etmediklerini söyledi.
 
YürüyüÅŸe izin vermediklerini hatırlatan Süleyman Soylu, ÅŸunları kaydetti:
 
"Onlar Ä°stanbul'da bir araya gelecekler, sonra yürüyecekler. 15 vilayet geçip Diyabakır'a gidecekler, Apo'nun Ä°mralı'dan çıkması için yürüyüÅŸ eylemi yapacaklar. Sonra Diyarbakır'da bu eylemi sonlandıracaklar ve bütün dünyaya duyuracaklarmış. Ne demiÅŸiz, kötü birÅŸey demedik ki. 'Ulan sizi yürüten adam deÄŸildir' dedik. Ä°stanbul'da Taksim Meydanı'nda otelin 2 metre önüne çıktılar, bizim polislerimiz onları orada ÅŸapa oturttu."
 
'TALÄ°MATI VERMÄ°ÅžLER'
 
Son 30 yılda terör örgütüne katılımı en düÅŸük seviyeye getirdiklerini vurgulayan Soylu, "Terör örgütünü söküyoruz. Biz sizden güç, kudret istiyoruz. Terör örgütünü ilk kez böyle yakaladık. PKK, PYD, DHKP-C, FETÖ ile mücadele diyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bambaÅŸka bir hal aldık. CumhurbaÅŸkanımız başımızda koordinasyonu saÄŸlıyor. Bütün terör örgütlerinin tozunu atıyoruz" diye konuÅŸtu.
 
"Adamın birisi çıkmış, yüzünde meymenet yok, HDP'nin eÅŸ baÅŸkanı, diyor ki 'Kürdistan'da biz kazanacağız. Batı'da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceÄŸiz'" ifadesini kullanan Soylu, ÅŸunları söyledi:
 
"Diyor ki 'Ä°stanbul, Ankara, Aydın, MuÄŸla, Antalya, Konya, Bursa'da verilen her oy Cizre'ye güç verecek.' Yani demek istiyor ki 'Biz DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da kazanacağız. Batı'da da KılıçdaroÄŸlu, zillet ittifakına kazandıracağız. AK Parti ve MHP'ye kaybettireceÄŸiz, zayıflatacağız.' Tezgahı kurmuÅŸ. Kiminle kurmuÅŸlar? HDP, PKK'nın siyasi koludur, bir siyasi parti deÄŸildir. Robotturlar. PKK ne derse, Kandil ne derse onu yapacaklar. Talimatı vermiÅŸler. DemiÅŸler ki 'Siz bu iktidarı zayıflatacaksınız.' Önümüzdeki 4,5 yılda nasıl geçmiÅŸteki 7 yılda anamızdan emdiÄŸimiz sütü burnumuzdan getirmeye çalıştılarsa önümüzdeki 4,5 yıl da öyle yapacaklar. 299 HDP'li ve PKK'lıyı CHP, Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi listelerinden kendi belediye meclis üyelerine yazdılar. Beraber paylaÅŸtıkları belediye baÅŸkanlıkları hariç. Ne yapacaklar biliyor musunuz? Türkiye'ye yeni bir fitne tohumu ekmeye çalışacaklar."
Soylu, hapiste yatan, patlayıcı taşıyan, PKK'ya gelir saÄŸlasın diye uyuÅŸturucu eken, terör örgütü ele başı Öcalan'ın Ä°mralı'dan çıksın diye ölüm orucu tutan PKK'lıların belediye meclis üyesi olsun diye listelere yazıldığını dile getirdi.
 
'TÜRKÄ°YE'YÄ° ÇOK KÖTÜ BÄ°R TEZGAHA GETÄ°RMEK Ä°STÄ°YORLAR'
 
Türk milletine 4.5 yılı zehir etmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Soylu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
"Yarın öbür gün düÄŸmeye basıldığı zaman diyorlar ki 'Siz bizim DoÄŸu GüneydoÄŸu'da 94 belediyemizi görevden aldınız ha? Biz sizin ÅŸehirlerinizin, büyükÅŸehirlerinizin içine sızalım da görün bakalım nasıl olacak?' Yarın birgün diyecekler ki 'Åžurada bizim de bir teröristimizi öldürdüler. Åžu sokaÄŸa ismini verelim'. BüyükÅŸehirlerde böyle bir teklif verilirse önü alınamaz olaylar baÅŸlar. Adam çıktı, 'Ey Ä°stanbul, Ankara büyük ÅŸehir belediye baÅŸkanları kazanacaksanız bizim oyumuzla kazanacaksınız. Alacağımızı senden alacağız.' Bu pazarlığın altında bizim imzamız yok. Bu pazarlığın altında gazilerimizin, gazi ailelerimizin, ÅŸehitlerimizin ve ÅŸehit ailelerimizin imzası yok.
 
Bu pazarlığın altında kimin imzası var biliyor musunuz? Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu'nun, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'in, FETÖ'nün, PKK'nın Kandil'in imzası var. Bu pazarlığın altında KılıçdaroÄŸlu'nun imzası var. Türkiye'yi çok kötü bir tezgaha getirmek istiyorlar. Önümüzdeki 4,5 yılda anamızdan emdiÄŸimiz sütü burnumuzdan getirmek istiyorlar. Oysa bu 4,5 yıl içerisinde Türkiye bir taraftan milli ve yerli üretecek ve sıçrayacak. Bir taraftan ekonomide gürül gürül adımlar atacak. DiÄŸer taraftan terörü tasfiye edecek ve terörün kökünü kazıyacak. Türkiye elini maÄŸdura ve mazluma uzatacak. CoÄŸrafyamız barış coÄŸrafyasıdır. CoÄŸrafyamızı kardeÅŸlik coÄŸrafyası haline getirecek. Bu fırsatı elimizden almalarına ne olursunuz imkan vermeyin. EÄŸer biz 31 Mart'ta bir zafiyete uÄŸrarsak DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'yu iyi bilen bir kardeÅŸiniz olarak söylüyorum. 1 Nisan'da bunlar 6 yaşındaki çocukların ellerine taÅŸları verirler, valileri, kaymakamları sokaÄŸa çıkartmazlar. Bugün DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da huzur var. Demre'de gecenin bir saatinde anne kız gecenin bu saatinde bir yerden baÅŸka bir yere gidiyorsa DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da da öyle. Terör örgütünün burnunu dışarıya çıkartmıyoruz."
Antalya'ya 2016 yılında 6,5 milyon, 2018'de ise 13 milyon 600 bin turistin geldiÄŸini vurgulayan Soylu, huzurun yakalandığı zaman büyümenin de devam edeceÄŸini dile getirdi.
 
'ERDOÄžAN'IN AYAÄžINA TOPU VERÄ°N 90'A ÇAKSIN'
 
"Recep Tayip ErdoÄŸan'ın ayağına top yakışıyor mu?" sorusunu yönelten Süleyman Soylu, "Åžimdi 4,5 yılda ErdoÄŸan'ın ayağına topu bir verin de ÅŸu KılıçdaroÄŸlu'nun kalesine bir 90'ına çaksın" ifadesini kullandı.
Ä°nsansız hava araçlarının altına bir apart yapıldığını ve Mayıs ayında takılacağını bildiren Soylu, "Bilesiniz ki artık teröristler daÄŸlarda gezmeyi boÅŸ verin, kafalarını çıkaramayacaklar bir daha, kafalarını" dedi.
 
Recep Tayyip ErdoÄŸan kendisine "EÄŸer gece vatandaşım huzur içerisinde uyurken bekçinin düdüÄŸünü duymazsa hesabını senden sorarım" dediÄŸini aktaran Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:
 
"Alınan bekçilerle geçen seneye oranla evden hırsızlık yüzde 35 azaldı. Sadece terör ve uyuÅŸturucunun iflahını kesmiyoruz. Aynı zamanda hırsızın da iflahını kesiyoruz. Ä°lk kez güvenlik ve asayiÅŸ açısında çok iyi bir noktaya gidiyoruz. UyuÅŸturucuda da büyük mesafe aldık. Bana kızdılar. Niye kızdılar? Benim laflarımı hiç beÄŸenmiyorlar. Dedim ki 'UyuÅŸturucu satıcıları okulların etrafında polislerimiz tarafından görülüyorsa ayaklarını kırsınlar.' Yanlış mı söylemiÅŸim. Çocuklarımızı yetiÅŸtirelim, uyuÅŸturucu kartellerine verelim, çocuklarımızın zihnini alsınlar. Türkiye'de 2017'de 941 kiÅŸi uyuÅŸturucudan hayatını kaybetmiÅŸti. 2018'de Aralık ayı hariç bunu 491'e düÅŸürdük. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuÅŸturucu operasyonlarını yaptık. Çoluk çocuÄŸumuz zehirleyeceklerdi. Sadece terör örgütleri deÄŸil, bu uyuÅŸturucu satıcıları ve patronlarını da yerin 7 kat dibine gömmezsek hem Allah hem de millet hesabını sorsun."
Bakan Soylu konuÅŸmasının ardından Antalya BüyükÅŸehir Belediye Balkanı Menderes Türel ve Demre Belediye BaÅŸkanı Süleyman Topçu'ya seçimde destek istedi.
 
Soylu ve beraberindekiler vatandaşlara karanfil attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.