Sosyal Medya

Güncel

ABD ile Rusya arasında Venezuela görüşmesi

ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Venezuela'daki siyasi krizi görüşmek üzere Roma'da bir araya geldi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Abrams ile Ryabkov'un Venezuela konusunu kapsamlı ÅŸekilde görüÅŸmek üzere bir araya geldiÄŸi 18 ve 19 Mart günlerini kapsayacağı belirtildi.

GörüÅŸmelere ABD'li ve Rus diÄŸer bazı yetkililerin de katıldığı, Abrams'ın ayrıca, Ä°talya'nın üst düzey bazı isimleriyle de Venezuela konusunu ele aldığı ifade edildi.

GörüÅŸmeler, Venezuela'daki siyasi durumla ilgili olarak daha önce Rusya'yı da sorumlu tutan ABD yönetiminin bu baÄŸlamda Moskova ile doÄŸrudan ilk teması olarak nitelendiriliyor.

VENEZUELA KRÄ°ZÄ°

Venezuela'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ, baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış ve Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelerken, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkilerinin süreceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.