Sosyal Medya

Güncel

Canan Karatay: Mutlu olmak istiyorsanız...

Prof. Dr. Canan Karatay, her zamanki ezber bozan açıklamalarda bulundu. "Mutlu olmak isteyen şalgam suyu içsin" diyen Canan Karatay kış mevsiminde tüketmememiz gereken besinleri de açıkladı.



Adana BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Sözlü ve eÅŸi Zeynep Sözlü, Prof. Dr. Canan Karatay'ı Adana kebabı, ciÄŸer kebabı, ÅŸalgam suyu, turp, karışık turÅŸu, salata çeÅŸitleri, yoÄŸurt, mercimekli bulgur pilavı, tereyağı, keçi peyniri ve koyun peynirinin bulunduÄŸu sofrada misafir etti. SaÄŸlıklı beslenme üzerine yapılan sohbette Sözlü çiftinin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Canan Karatay, kuyruk yaÄŸlı kebap, ciÄŸer kebabı, ÅŸalgam suyu, turp ve turÅŸu çeÅŸitlerinin çok faydalı gıdalar olduÄŸunu söyledi. Proteinin yağıyla birlikte yendiÄŸi zaman vücuda fayda saÄŸladığını anlatan Karatay mevsimine göre sebze tüketiminin önemine deÄŸindi.

iStock-640135908

Patlıcan ve biberin kış mevsiminde tüketimini deÄŸerlendiren Karatay, "Kış mevsiminde ucuz olan kış sebzelerini tüketmeliyiz. Yazın da yaz sebzelerini yemeliyiz. Çünkü vücudumuz böyle programlanmış. Ben kışın patlıcan, biber yenmesine karşıyım. Yılın 12 ayı patlıcan yerseniz, vücut olumsuz reaksiyon gösterir. Kışın, turp, lahana, havuç, karnabahar, havuç ve kereviz var. Kışın bu sebzeleri yemeliyiz ki; hastalanmayalım. Her sebzeyi, her meyveyi doÄŸal yetiÅŸtiÄŸi mevsiminde yemeliyiz" dedi.

iStock-1125396094 (1)

Adana'nın milli içeceÄŸi ÅŸalgam suyuna övgüler yaÄŸdıran Karatay, doÄŸal olarak fermente olan ÅŸalgam suyu, doÄŸal yoÄŸurt ve evde yapılmış turÅŸu çeÅŸitlerinin bol bol tüketilmesini tavsiye etti. Mutluluk hormonu olan serotonin bağırsaklarda oluÅŸtuÄŸunu anımsatan Karatay, "Serotonin üretmek için en doÄŸru besinler, evde yapılmış turÅŸu, doÄŸal fermente olmuÅŸ ÅŸalgam suyu, sirke ve yoÄŸurttur. Lahana, turp, brokoli, soÄŸan, sarımsak, doÄŸal tereyağı, zeytinyağı, keçi peyniri, koyun peyniri de serotonin saÄŸlar. Geleneksel yöntemlerle yapılmış turÅŸu suyu, ÅŸalgam suyu en saÄŸlıklı içeceklerdir" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.