Sosyal Medya

Güncel

Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlatıldı

Yeni Zelanda'da düzenlenen cami saldırısı için Ekşi Sözlük'te "Videoyu izleyip keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" yorumunu yapan kullanıcı hakkında inceleme başlatıldı.



Yeni Zelanda'da düzenlenen ve 49 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi cami saldırısına iliÅŸkin olarak dün EkÅŸi Sözlük'te "Yeni Zelanda'da camiye saldırı" diye baÅŸlık açıldı.
 
Bir kullanıcı, bu baÅŸlığın altında "Videoyu izlerken keÅŸke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" mesajını paylaÅŸtı.

Ekşi Sözlük'te tepki çeken Yeni Zelanda yorumu


Mesajın tepki çekmesi üzerine EkÅŸi Sözlük yönetimi bahsi geçen kullanıcının hesabını kapattı ve ÅŸu açıklamayı yaptı:
 
"Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında gerçekleÅŸen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Yeni Zelanda'da camiye saldırı baÅŸlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiÅŸ, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır."
 
Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, söz konusu kullanıcı hakkında inceleme baÅŸlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.