Sosyal Medya

Güncel

Barzani: Suriyeli Kürtler Türkiye'ye yanlış yaptı

Irak Kürt Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, 'Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye yanlış yaptı' dedi.



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani, Al Monitor'den Amberin Zaman'a röportaj verdi. Barzani, kendisine yöneltilen bir PYD/PKK sorusuna "Suriyeli kardeÅŸlerimiz Türkiye'ye yanlış yaptı" diyerek cevap verdi.

Ä°ÅŸter Barzani'nin ifadeleri:

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N KAYGILARI MEÅžRU"

"Türkiye'nin güvenlik kaygıları meÅŸrudur ve son derece ciddiye alınmalıdır. Bununla birlikte orada geniÅŸ bir Türk askeri varlığının bulunması herhangi bir çözüm getirmez. 

"SURÄ°YE'DEKÄ° KÜRTLER TÜRKÄ°YE'YE YANLIÅž YAPTI"

Benim kanaatim, Suriye'deki Kürt kardeÅŸlerimizin Türkiye'ye yanlış davrandıkları yönünde.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N KÜRT KARÅžITI BÄ°R TUTUMU YOKTU, TÜRKÄ°YE'YÄ° TAHRÄ°K ETMEMELÄ°LER"

BaÅŸa dönersek, iÅŸler baÅŸladığında Türkiye'nin Suriye'de Kürt karşıtı bir tutumu yoktu. Türkiye'nin endiÅŸesi PKK idi. Suriye'deki Kürt kardeÅŸlerimiz de maalesef Türkiye'nin bu endiÅŸelerini tahrik etmekten geri durmadılar. Türkler PYD bölgelerine bir sınır kapısı açmaya bile hazırlardı. Ve o zaman, 2014 yılıydı, tek ÅŸartları PKK bayrağının indirilmesiydi.

"TÜRKLER ARAMIZDA ARABULUCU DAHÄ° OLABÄ°LÄ°RDÄ°"

Hatta, bizim IKBY olarak PYD ve Salih Müslim ile iliÅŸkilerimiz iyi deÄŸildi ve Türkler iliÅŸkilerimizi düzeltmek için bizle PYD arasında arabulucu olmayı bile teklif etmiÅŸlerdi. Ben bu teklife, kiÅŸisel olarak böyle bir görüÅŸmeye katılamayacağımı ama [dönemin kıdemli KDP yöneticilerinden ve mevcut Irak Maliye Bakanı] Fuat Hüseyin'i gönderebileceÄŸimi söyleyerek yanıt vermiÅŸtim. PYD ise bunlara karşılık tam aksi yönde hareket etti ve Türkleri tahrik edecek her türlü ÅŸeyi yaptı. Bu Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye neredeyse tüm sınır hattının PKK tarafından kontrol edilmesine izin verebilir mi? Burada iki tarafa da kulak vermek lâzım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.