Sosyal Medya

Güncel

Barzani’den Türkiye’ye zeytin dalı

IKBY'de yapılan referandumdan dolayı gerilen iki ilişkilere ilişkin konuşan Başbakan Nerçivan Barzani, 'Ankara ile yakın iş birliği içerisinde olmak istiyoruz' dedi.



Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kürdistan Bölgesi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani, referandumla bozulan iliÅŸkilerin ardından "Ekonomi ve ticaret baÅŸta olmak üzere diÄŸer bütün konular da Türkiye ile yakın iÅŸ birliÄŸi içerisinde olmak istiyoruz." dedi.

BaÅŸbakan Neçirvan Barzani bugün baÅŸkent Erbil'deki BaÅŸbakanlık köÅŸkünde, DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda Türkiye-Kürdistan iliÅŸkilerinin yanı sıra OrtadoÄŸu'da yaÅŸanan geliÅŸmeler ele alındı. BaÅŸbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Barzani Önal'ı yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Ä°Åž BÄ°RLİĞİ ÇAÄžRISI

Kürdistan Bölgesi olarak komÅŸuları ile iyi iliÅŸkiler içerisinde olmayı arzuladıklarını belirten Barzani, özellikle zor zamanlarda Kürdistan'ın yanında olan Türkiye ile iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeyi hedeflediklerini söyledi. Neçirvan Barzani, ekonomi ve ticaret baÅŸta olmak üzere, Türkiye ile her alanda iÅŸ birliÄŸi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda Erbil-BaÄŸdat hattındaki yeni geliÅŸmeler hakkında da konuÅŸan Neçirvan Barzani, ayrıca Irak BaÅŸbakanı Adil Abdulmehdi ile sorunların çözüme ulaÅŸtırılması için çalıştıklarına vurgu yaptı.

Kuzey Kürdistan BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye Zeytin Dalı: Yakın Ä°ÅŸ BirliÄŸi Ä°çerisinde Olmak Ä°stiyoruz

TÜRKÄ°YE'DEN OLUMLU CEVAP

GörüÅŸmeden duydukları memnuniyeti dile getiren Sedat Önal ise, Kürdistan Bölgesi BaÅŸkanlığına aday gösterildiÄŸinden dolayı Neçirvan Barzani'yi tebrik etti.

Türkiye'nin bundan sonraki süreçlerde de Kürdistan bölgesi ile yakın iÅŸ birliÄŸi içerisinde olacağını belirterek yeni hükümetin en yakın zamanda kurulmasını arzuladıklarını kaydetti.

Kuzey Kürdistan BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye Zeytin Dalı: Yakın Ä°ÅŸ BirliÄŸi Ä°çerisinde Olmak Ä°stiyoruz

NE OLMUÅžTU?

IKBY'nin referandum kararı ardından Türkiye ile iliÅŸkileri gerginleÅŸmiÅŸti.

Referandum sonrasında iliÅŸkileri normalleÅŸtirmek için, IKBY makamları pek çok kez ziyarette bulunma ve iliÅŸkileri onarma talebinde bulunmuÅŸ ve ifadelerinde defalarca referandum öncesindeki ÅŸartlara dönmek istediklerini belirterek bu yönde pek çok aracı kullanmaya çalışmışlardı.

Türkiye her zaman birleÅŸmiÅŸ bir Irak ve toprak bütünlüÄŸükonusunda ısrarcı davranmış ve IKBY'nin Türkiye'nin güvenliÄŸini tehdit eden bir eylemden kaçınması durumunda iliÅŸkilerin normalleÅŸmesi için daha yakından adım atılabileceÄŸini ifade etmiÅŸti.

Aynı zamanda, Türkiye'nin BaÅŸbakan Neçirvan Barzani'yi yemin törenine davet etmesi IKBY tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Ziyaretinin hemen ardından, Türkiye ile yeni bir baÅŸlangıç yapma konusunda ısrarcı davranmış ve ziyareti iliÅŸkileri geliÅŸtirmek için her iki taraf adına atılmış olumlu bir adım olarak deÄŸerlendirmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.