Sosyal Medya

Güncel

Gazze'nin Risale Gazetesi kurudu

Ekonomik nedenlerden ötürü basımının durdurulmasına karar verilen Risale Gazetesi'nin bugünkü sayısının manşeti, "Gazeteler kurudu" olacak



Gazze'de Hamas'a baÄŸlı "Er-Risale" Medya Kurumu, yaÅŸanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Risale gazetesinin basımını durdurma kararı aldı.

Kurumun Genel Müdürü Rami Haris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada iki gün (pazartesi-perÅŸembe) çıkan Risale Gazetesi'nin, bugün son sayısının basıldığını söyledi.

Ä°srail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'deki diÄŸer kurumlar gibi Er-Risale Medya Kurumu'nun da mali sıkıntı içinde olduÄŸunu ve basım maliyetini karşılayamadığını belirten Haris, kurumun yayın hayatını dijital ortamda devam ettireceÄŸini ifade etti.

Haris, 22 yıldır basılan gazetenin bugünkü son sayısına "Gazeteler kurudu" manÅŸeti atıldığını kaydetti.

Kurum bünyesinde, basımının durdurulmasına karar verilen gazetenin yanı sıra internet üzerinden yayın yapan bir radyo, internet sitesi, eÄŸitim merkezi ve Cefra isimli bir kısa film kanalı bulunuyor. 

El-Kudüs televizyonu ile Gazze'deki Filistin Enformasyon Merkezi'nin de 10 Åžubat'ta mali sıkıntılar nedeniyle kapatıldığı iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.