Sosyal Medya

Güncel

Rusya’dan Ukrayna’ya dikkat çeken nota

Rusya Ukrayna'ya, iki ülke arasındaki Dostluk, İş birliği ve Ortaklık Anlaşması'nı feshettiği gerekçesiyle nota verdi



Rusya, iki ülke arasındaki Dostluk, Ä°ÅŸ birliÄŸi ve Ortaklık AnlaÅŸması'nı feshettiÄŸi gerekçesiyle Ukrayna'ya nota verdi.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan itibarıyla Ukrayna tarafının inisiyatifi sonucu anlaÅŸmanın geçersiz sayılacağı hatırlatıldı.

Ukrayna'nın farklı dönemlerde söz konusu anlaÅŸmayı ihlal ettiÄŸi savunulan açıklamada, "Ukrayna’yı, uluslararası ve çift yönlü yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadesine yer verildi.

Sosyal medyadan notaya tepki gösteren Ukrayna DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Elena Zerkal ise Rusya'nın, uluslararası mahkemelerde iki ülke arasındaki ihtilafların çözülmesini engellediÄŸini savundu.

Zerkal, "Rus diplomasisinin araçları deÄŸiÅŸmiyor. Umarım 1 Nisan tarihi, geri dönüÅŸü olmayan bir nokta olacak." ifadesini kullandı.

Ukrayna Parlamentosu, geçen sene iki ülke arasında Dostluk, Ä°ÅŸ BirliÄŸi ve Ortaklık AnlaÅŸması'nı sonlandırmıştı.

Rusya ve Ukrayna arasında 31 Mayıs 1997'de imzalanan anlaÅŸma, iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin temel anlaÅŸmalarından birisi olarak görülürken, iki ülkeyi aynı zamanda "stratejik ortak" ÅŸeklinde tanımlıyordu.

Ukrayna'nın doÄŸusu ve Kırım Rus iÅŸgali altında. Ukrayna'nın Dostluk, Ä°ÅŸ birliÄŸi ve Ortaklık AnlaÅŸması'nı feshetmesinin ardından Rusya tarafından verilen nota dikkat çekti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.