Sosyal Medya

Güncel

Çinli validen 'Uygur Türkleri' açıklaması

Çin'in batı eyaleti Xinjiang valisi Shohrat Zakir, eyaletlerinde 'toplama kampı' olmadığını, onların 'yatılı okul' olduğunu söyledi.



Çin'in batı eyaleti Xinjiang valisi Shohrat Zakir, bu kampların insanlara iÅŸ bulabilmeleri için uzmanlaÅŸma eÄŸitimi verdiÄŸini; eylatinin Asya'da milyonlarca Uygur ve diÄŸer Müslüman toplumların yaÅŸadığı ülke ve bölgelere komÅŸu olduÄŸunu ifade etti.

VALİ: BU UYGULAMALAR SAYESİNDE ŞİDDET EYLEMLERİ SONA ERDİ

Euronews'in haberine göre Zakir, hükümetin eÄŸitim programları uygulanmaya baÅŸlandığından bu yana tam iki yıl üç aydır hiç ÅŸiddet eylemi meydana gelmediÄŸini aktarıyor.

Zakir şu ifadeleri kullandı:

"Bazı uluslararası iddialara göre eyaletimde konsantrasyon kampları var. Bu iddialar tamamen fabrikasyondur ve olaÄŸanüstü düzeyde saçmadır. Bunlar esasen yatılı okullardır ve içerisinde olan tüm öÄŸrencilerin özgür iradesi garanti altındadır."

ÇÄ°N'Ä°N TOPLAMA KAMPLARI

Çin yönetiminin DoÄŸu Türkistan'da inÅŸa ettiÄŸi ve bir milyondan fazla Uygur Türkünü tuttuÄŸu toplama kampları uluslarararası toplumun eleÅŸtirilerine raÄŸmen varlığını sürdürüyor.

Toplama kamplarına ağırlıklı olarak erkekler alınırken, Uygur Türkü Müslüman genç kızların Çinli erkeklerle zorla evlendirildiÄŸi, Müslüman ailelerin evlerine "Çin kültürünü" öÄŸretmek için Çinli yetkililer yerleÅŸtirildiÄŸ biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.