Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki: Artık 'dur' demek gerekiyor

Bakan Çavuşoğlu, Kubbetu's Sahra’ya yönelik baskına ilişkin, 'Artık İsrail'in bu pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor. Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır.' dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya'nın Serik ilçesi BoÄŸazkent bölgesindeki bir otelde, otel yöneticileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleÅŸtirilen buluÅŸmanın ardından Kadriye bölgesinde bir lokantada esnaf ve taşımacıların katılımıyla düzenlenen toplantıda ÇavuÅŸoÄŸlu, vatandaÅŸla buluÅŸmaktan mutlu olduÄŸunu söyledi.

Kadriye'yi birlik beraberlik içinde görmekten mutluluk duyduÄŸunu anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, buranın Türkiye'nin her yerinden gelmiÅŸ insanların yaÅŸadığını, mozaik gibi olduÄŸunu aktardı.

BoÄŸazkent'te turizmcilerle buluÅŸtuÄŸunu, projelerinin olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, Belek'te esnaf ziyaretinde bulunduÄŸunu, esnafın dinamik olduÄŸunu ifade etti.

DeÄŸiÅŸik ülkelerden turistler geldiÄŸini, en çok da Almanya'dan geldiÄŸini aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, "Dolayısıyla öyle gereksiz uyarıların da falan ciddiye alınmadığını Alman dostlarımız bize söylüyor. Biraz önce Alman DışiÅŸleri Bakanı ile de görüÅŸtük. Kendisiyle birkaç konu var, onları da deÄŸerlendirdik. Özellikle Mescid-i Aksa'ya bu saldırıyı da gündeme getirdik. Artık Ä°srail'in bu pervasızlığına dur demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor." dedi.

Türkiye'de ve dünyanın her yerinde farklı dinlere mensup ibadet yerleri olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, sinagoglar, kiliseler her dinin ibadet yeri olduÄŸunu vurguladı

"Ä°SRAÄ°L'Ä°N PERVASIZLIÄžINA TÜM DÜNYA TEPKÄ° GÖSTERMELÄ°"

Kadriye'de de dinler bahçesi olduÄŸunu hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Hem mescit var hem havra var hem de kilisenin küçüÄŸü var. Bunun ne zararı var. Biz bu kadar hoÅŸgörü gösterirken artık Ä°srail'in bu pervasızlığına tüm dünyanın tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu Ä°srail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır. Tüm bunları konuÅŸuyoruz, peÅŸindeyiz. Kutsal ve milli davalarımızı bırakmayız. Bu konularda hiç merak etmeyin Türk dış politikasının, CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde her sorunun üstesinden geleceÄŸine yönelik inancınız tam olsun. Elimizden gelen her ÅŸeyi biz yapıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.