Sosyal Medya

Güncel

Suudi güçler Yemen'i vurdu: 22 sivil öldü

Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan'ın liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’in kuzeyinde bir köye düzenlediği hava saldırısında, 22 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.



Ä°ç savaşın devam ettiÄŸi Yemen'de, Suudi Arabistan liderliÄŸindeki koalisyon güçleri sivilleri hedef aldı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Koordinatörü Lise Grande, koalisyon güçlerinin sivilleri vurduÄŸunu duyurdu.

HAYATTA KALMALARI Ä°ÇÄ°N TAHLÄ°YE GEREKÄ°YOR

Koordinatör Grande, Hacca ilinin KuÅŸar köyüne düzenlenen saldırıda 10 kadın ve 12 çocuÄŸun hayatını kaybettiÄŸini, 14'ü çocuk 30 kiÅŸinin de yaralandığını kaydetti. Yaralı çocukların da Abs ve Sana bölgelerindeki hastanelere nakledildiÄŸini aktaran Lise, birçoÄŸunun da hayatta kalmaları için tahliye edilmeleri gerektiÄŸini söyledi.

'23 SÄ°VÄ°L ÖLDÜ' Ä°DDÄ°ASI

Saldırı sonrası koaliyon sözcüsü açıklama yapmaktan kaçınırken, Suudi Al Arabia televizyonu saldırının isyancı Husiler tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini ileri sürdü. Husiler ise Suudi Arabistan'ın iddialarını reddederek, saldırıda 23 sivilin öldürüldüÄŸünü iddia etti.

SUUDÄ° ARABÄ°STAN GÜÇLERÄ° REDDEDÄ°YOR

Savaşın başından beri Husilere yönelik binlerce hava saldırısı düzenleyen Suudi Arabistan güçleri, birçok kez sivilleri hedef almış, ancak sorumluluÄŸu reddetmiÅŸti. Ä°ran destekli Husiler, 2014 yılında baÅŸkent Sana'yı ele geçirerek, politikacılara ve batının ülkeye yaptığı baskılara karşı geleceklerini açıklamışlardı. Suudi Arabistan ise Ä°ran'ın bölgede gücünü artırmasını engellemek için 2015 yılında Husilere karşı savaÅŸ açtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.