Sosyal Medya

Güncel

Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' iddialarına cevap: Asıl mağdur benim

CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Yavaş "Senet davasında mağdur benim. Hakkımda verilmiş bir ceza kararı yok" dedi. Yavaş, Necmettin Kesgin'e de istismarcı suçlamasında bulunarak AK Parti'ye yönelik olarak "Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek utanç vesikasıdır. Bu çocuk istismarcısını kurtarmaya mı çalışıyorsunuz?" diye konuştu.



CHP Ankara BüyükÅŸehir BaÅŸkan Adayı Mansur YavaÅŸ hakkındaki 'sahte senet' iddiaları hakkında açıklama yaptı. YavaÅŸ "Senet davasında maÄŸdur benim. Hakkımda verilmiÅŸ bir ceza kararı yok" dedi. YavaÅŸ, senedi kendisinin düzenlemediÄŸini, bir firma çalışanının yaptığı sahtecilik nedeniyle maÄŸdur olduÄŸunu söyledi. YavaÅŸ, avukatlığını yaptığı ÅŸirketten alacaklı olduÄŸunu ancak ÅŸirket elemanın bu ödemeyi alıp kaçması nedeniyle yapılan inceleme sırasında bu elemanın senetteki imzasının sahte olduÄŸunun ortaya çıktığını belirtti.
 
YavaÅŸ'ın açıklamasından satır baÅŸları ÅŸöyle: 
 
Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiçbir komplo bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Gerek haberi yapan gazete ve bu gazete ve haberlere dayanarak kasıtlı olarak adil yargılamayı etkilemek isteyen baÅŸta Özhaseki ve Ömer Çelik olmak üzere haberi yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. BaÅŸkanlık yarışının baÅŸlamasından itibaren Ankara seçmeninden gördüÄŸümüz büyük ilgi ve anketlere yansıyan fark rakibimiz tarafından olgunlukla karşılanamamış çeÅŸitli yalan beyanlarla bu gerçeÄŸin önüne geçilmek istenmiÅŸtir.
 
Türkiye'de ÅŸeffaflık ilkesi gereÄŸi ÅŸeffaflık beyannamesini ilk imzalayan belediye baÅŸkanı benim. Bunun arkasında mal beyanında bulunmam ayrıca 1994'ten beri kamu görevi yapan rakibimin de mal beyanında bulunmasını istemem ÅŸu anda içinde bulunduÄŸumuz iftira kampanyasına sebep olmuÅŸtur. Mal beyanından kaçmak için sığınılan bu yöntem asla bu talebimizden geri adım attırmayacaktır. Rakibimizin farkı kapatamamanın verdiÄŸi eziklikle bundan sonra hangi kumpaslara baÅŸvuracağı maalesef meÅŸhuldür.
 
"BURADA ASIL MAÄžDUR BENÄ°M"
 
Rakibimizin can simidi gibi sarıldığı bu ÅŸahıs resmi evrakta sahtecilik ÅŸantaj suçlarından hapis cezası almış bir suçludur. Bu ÅŸahıs avukatlığını yaptığım ÅŸirketin ÅŸahsıma yapmak istediÄŸi ödemeyi alıp kaçmış daha önceden ÅŸahsıma bırakmış olduÄŸu senedi icraya vermemiz sonucunda bu ÅŸahsın senetteki imzasının sahte olduÄŸu ortaya çıkmıştır. Yani burada asıl maÄŸdur benim. Avukatlığını yaptığım ÅŸirketin bu konuda herhangi bir itirazı olmayıp bu sahteci ÅŸahıs hakkında ÅŸirketi dolandırdığından dolayı onlar da suç duyurusunda bulunmuÅŸlardır. Bir suçun maÄŸdurunu suçlu ilan etmek hangi çirkef zihniyetin ürünüdür? Nasıl baÅŸarıyorlar bunu?'
 
"BÄ°R SAHTECÄ°YE Ä°MKAN VERMEK UTANÇ VESÄ°KASIR"
 
Seçim uÄŸruna bir sahteciye bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyecekleri bir kara leke olarak yapışmıştır. 'Bilmeyerek bu suçlamaları Mansur YavaÅŸ'a yönelttik' diyorsanız kötü. Bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Bu insanın iÅŸlediÄŸi suçları biliyorsunuz YavaÅŸ'ı suçlamak için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var bu açıklamaları yapmak suç. Bu sahteci ÅŸahısı, iÅŸlediÄŸi 6 buçuk yıl suçtan, o çocuk istismarı dosyasından beraat ettirmeyi mi düÅŸünüyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu ÅŸahısa? Siyaset için bu kadar küçülmeye deÄŸer mi? Seçimi kaybetme paniÄŸi ile yapılanlar siyasete yakışmıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.