Sosyal Medya

Saadet Partisi, A Haber için YSK'ya başvurdu

A Haber'in “Saadet Partisi, Adana’da CHP adayını destekleyecek” demesi üzerine Saadet Partisi konuyu YSK'ya taşıdı.



A Haber kanalının, “Saadet Partisi, Adana’da CHP adayını destekleyecek” diyerek yayın yapması üzerine Saadet Partisi, YSK’ya başvuruda bulunarak, A Haber’in tarafsız yayın ilkelerine göre hareket etmesi konusunda uyarılmasını istedi.
 
TARAFSIZLIK İLKESİNE AYKIRI HAREKET EDİYOR
 
YSK’ya gönderilen dilekçede, A Haber adlı kanalın tarafsız yayın ilkelerine uygun hareket etmediği belirtilirken, Saadet Partisi’nin faaliyetlerini yansıtan hiçbir habere yayınlarında yer verilmediğine dikkat çekildi. Söz konusu durumun RTÜK raporlarında da açıkça görüleceği vurgulandı. A Haber’in iktidar partisini öven haberler ve programlar yaptığı, bunun tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu belirtilirken, “Kanalın, taraflı ve partimize yönelik yok sayma tavrı seçmenin partimize karşı olumsuz tutum geliştirmesine sebebiyet vermektedir” denildi.
 
İFTİRA VE GERÇEK DIŞI YAYIN YAPILIYOR
 
A Haber’in haber yaptığı “HDP ve Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçelerde CHP’yi destekleyecek” başlıklı yayının gerçek dışı olduğu belirtildi.
 
YSK’ya gönderilen dilekçede söz konusu konu ile ilgili şunlar kaydedildi:
 
“Saadet Parti’mize iftira atmış, toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Sayın Yüksek Seçim Kurulu’nun kayıtlarında da sabittir ki Saadet Parti’miz Tüm Türkiye’de bütün seçim bölgelerinde olduğu gibi Adana Büyükşehir ve ilçelerinde de eksiksiz olarak kendi adayları ile hiçbir ittifakın içerisinde yer almadan seçime girmektedir. Hal böyle iken A Haber kanalının gerek yukarda belirtilen programında gerekse diğer programlarında Saadet Parti’mize yalan ve gerçek dışı haberler yayınlayarak iftira atması, seçmen nezdinde itibarsızlaştırmaya kalkması kabul edilemez.”
 
“YALAN HABER YAPAN A HABER UYARILSIN!”
 
YSK’ya gönderilen dilekçenin talep kısmında ise şunları kaydedildi: “Partimiz hakkında yalan ve gerçek dışı beyan/haber yapmaması hususunda A Haber’in uyarılmasını, cezalandırılmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve gerekenin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.”
 
Kaynak : Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.