Sosyal Medya

Güncel

Cezayir'deki gösterilerde bir çocuk öldü

Mile ilinde düzenlenen gösterilerde Cezayir bayrağını asmak için elektrik direğine çıkan 15 yaşındaki bir çocuk elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi



Cezayir'in doÄŸusundaki Mile ilinde CumhurbaÅŸkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem adaylığına tepki amacıyla düzenlenen gösterilerde bir çocuk elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Gösterilerde bayrak asmak için elektrik direÄŸine çıkan 15 yaşındaki bir çocuk elektrik çarpması sonucu 13 metre yükseklikteki direkten düÅŸerek öldü.

Cezayir Sivil Savunma MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, müdürlüÄŸe baÄŸlı ekiplerin, elektrik çarpması sonucu göÄŸüs ve sırt kısmında ve sol bacağında derin yanıklar oluÅŸan çocuÄŸa müdahalede bulunduÄŸu kaydedildi.

ÇocuÄŸun Mile kentindeki ÅželÄŸum el-Iyd hastanesine kaldırıldığı belirtildi ancak baÅŸka ayrıntıya yer verilmedi.

"Ahbar Mile" gazetesi ise çocuÄŸun, elektrik direÄŸine Cezayir bayrağını asmaya çalışırken hayatını kaybettiÄŸini yazdı.

CumhurbaÅŸkanı Abdulaziz Buteflika, bu akÅŸam cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini ertelediÄŸini ve 5. dönem adaylığını geri çektiÄŸini duyurdu.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın saÄŸlık sorunlarına raÄŸmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması, ülkesinde bir süredir protestolara neden oluyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.