Sosyal Medya

Güncel

Irak temasları süren Ruhani, Şam'a resmi ziyarette bulunabilir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı olarak ilk kez gerçekleştirdiği Irak ziyareti sürerken buradan Şam'a geçebileceği iddia ediliyor.



Lübnan merkezli haber sitesi El-Ahd'e demeç veren Ä°ran'ın Åžam Büyükelçisi Cevad Turkabadi, Ruhani'nin yakın gelecekte Åžam'ı ziyaret edip etmeyeceÄŸi sorusuna, "Ä°ran ve Suriye yönetimleri sürekli olarak iletiÅŸim halinde. Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad'ın Ä°ran'a yaptığı ziyaretin çok baÅŸarılı geçtiÄŸini düÅŸünüyorum. Bu ziyaretlerin ve temasların devam edeceÄŸini umuyoruz. Sözünü ettiÄŸiniz görüÅŸmenin en kısa zamanda gerçekleÅŸmesini umuyorum" dedi.

ESED'Ä°N TAHRAN ZÄ°YARETÄ°

Esad, 25 Åžubat'ta Tahran'ı ziyaret etmiÅŸ, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani ve Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le görüÅŸmüÅŸtü.

Esed'in ziyaretinin kendisine bildirilmediÄŸi gerekçesiyle istifa eden ve istifası reddedilen Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 5 Mart'ta yaptığı açıklamadamevkidaşı tarafından Suriye'ye davet edildiÄŸini ve yakın zamanda resmi ziyarette bulunmayı planladığını belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.